ВестиИнформацијеРегион

Kako izgleda jedan dan s Vučićem: Pogledajte šta radi iz sata u sat (imao je 17 sastanaka, promenio je 2 kravate)

– Do devet sati dobijam izveštaj kakvi su nam prihodi i rashodi za tekući mesec i kakvo nam je ukupno stanje od početka godine. Odmah reagujem ako primetim da smo negde potrošili više nego što je predviđeno – navodi premijer.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je tri dana uoči Nove godine imao 17 sastanaka i promenio je dve kravate.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Vučić je tog 29. decembra, u 06.55 časova ujutru ušao u Vladu Srbije, u kabinetu na radnom stolu je složena štampa, a pre nego što uključi računar i prelista dnevne novine, premijer prvo pogleda finansijske bilanse, a proverava i kakva je likvidnost Srbije.

– Do devet sati dobijam izveštaj kakvi su nam prihodi i rashodi za tekući mesec i kakvo nam je ukupno stanje od početka godine. Odmah reagujem ako primetim da smo negde potrošili više nego što je predviđeno – navodi premijer.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Pregledajući dnevnu štampu na računaru, Vučić kaže da se ne potresa kada neko napiše uvrede i napade, a da je problem samo kad neko napiše “Vučić je kupio novu kuću”, ili “Njegov brat Andrej je uzeo čuveni restoran”.

– Ne možete istog trenutka da reagujete, ali negde morate da kažete da je to laž – kaže Vučić.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, nemačka kancelarka Angela Merkel mu je jednom rekla da možete marljivo i vredno da radite četiri godine, a jedna, ili dve laži koje se društvenim mrežama rašire brzinom svetlosti, sve to mogu da sruše.

U kabinetu premijera, u kom je boravio i dok je bio potpredsednik vlade, nalazi se visoka polica sa nekoliko stotina knjiga koje je dobio od državnika, prijatelja, saradnika, građana, a neke je i sam kupovao.

– Sve knjige su mi drage, ali bih izdvojio knjigu Li Kvan Jua. Dva ili tri puta sam je pročitao, u njoj su sabrani njegovi govori iz raznih perioda Singapura, o tome kako je uspeo da sprovede reforme – navodi premijer.

Na jednom zidu se nalaze i mape auto-puteva koje se štampaju za njega, a na njima su označene saobraćajne deonice koje se izgrađuju, kao i one u planu, kao i maketa “Beograda na vodi” i aviona “Er Srbije”.

Posebno drag poklon mu je i fudbalska lopta s potpisima svih reprezentativaca kojom se igralo u Eljbasanu, kada je Srbija pobedila Albaniju rezultatom 2:0.

Nedugo zatim u njegovu kancelariju ulazi direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević s kojim je održao prvi dvadesetominutni sastanak.

Posle polučasovnog razgovora sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem o bezbednosnoj situaciji, slede ekonomske teme i analiza poslovanja EPS-a sa v.d. direktora Miloradom Grčićem, na koji je zakasnio ministar energetike Aleksandar Antić.

– EPS se polako diže, ali ne znam kako da rešim problem s RTB-om, koji će praviti probleme dok ga ne preuzmu Kinezi – rekao je premijer.

U goste premijeru došao je i bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer, vlasnik kompanije iz Nepala Binod Čautharu, a zatim i šef kabineta Ivica Kojić, kao i savetnica za medije Suzana Vasiljević, sa kojima je tema sastanka godišnja konferencija za novinare.

Premijer je imao sastanak i sa ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem, kao i sa predstavnicima bugarske kompanije.

Nedugo zatim održana je i poslednja sednica Vlade Srbije u 2016. godini gde se raspravljalo o 115 tačaka, nakon čega je premijer ugostio predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Vučić je tada stavio kravatu, a tek što je ispratio Dodika i nakon sastanka sa direktorom vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, Vučić je od savetnice Suzane Vasiljević zatražio crvenu kravatu kako bi se sastao sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom.

Posle susreta sa ruskim ambasadorom, usledila je godišnja konferencija za novinare, koktel sa glavnim urednicma, dok je na kraju radnog dana, Vučić imao duži razgovor sa izraelskim savetnicima o izborima.

– O tome šta su mi oni savetovali, obavestiću večeras u 20 časova predsednika Srbije Tomislava Nikolića – dodao je Vučić.

izvor:(Telegraf.rs/Tanjug)

Uspon
Back to top button