ВестиПолитика

Караван Демократа и у Ваљеву

Са предизборне конвенције Демократске странке, која је синоћ одржана у Ваљеву, Бојан Пајтић, председник Демократске странке поручио је да у Србији не постоји ништа што боље функционише, а што је функционисало пре четири године.

Све што је од фабрика дошло у Ваљево, дошло је у време Демократске странке, рекао је Пајтић, додајући да нигде у Србији није видео ниједну страну инвестицију која је дошла и запослила много људи.

Пајтић је замерио што су укинуте субвенције пољопривредницима и рекао да ће, када дође на власт, вратити субвенције, пошто пољопривредници данас не могу да живе од пољопривреде. Неразумљив је и велики увоз пољопривредних производа којима се уништава домаћа производња и запитао се да ли је могуће да млеко из Литваније буде јефтиније од млека из Србије.

Пензионери су, подсетио је Пајтић, доведени у тешку ситуацију јер су им пензије противуставно смањене. „Пензија и имовина су стечено право и то је нешто што припада сваком грађанину, ми ћемо вратити пензије и оно што је одузето грађанима Србије, јер верујемо у уставни поредак и ред, што смо и чинили кад смо били одговорни“, рекао је он.

Ми јесмо правили грешке, каже Пајтић, јер грешке прави свака власт . Обезбедићемо да и медији буду слободни и поштовани, а они су, према Пајтићевим речима , били чак слободнији у Милошевићево време него данас. Зато, закључује Пајтић, позивамо све да на изборима гласају против ове власти јер то има смисла.

На конвенцији су још говорили и Љиљана Лучић, чланица Политичког савета ДС, Маја Виденовић, потпредседница ДС и Душко Ракић, председник ДС Ваљево.

Uspon
Back to top button