Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Karavan Demokrata i u Valjevu

Sa predizborne konvencije Demokratske stranke, koja je sinoć održana u Valjevu, Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke poručio je da u Srbiji ne postoji ništa što bolje funkcioniše, a što je funkcionisalo pre četiri godine.

Sve što je od fabrika došlo u Valjevo, došlo je u vreme Demokratske stranke, rekao je Pajtić, dodajući da nigde u Srbiji nije video nijednu stranu investiciju koja je došla i zaposlila mnogo ljudi.

Pajtić je zamerio što su ukinute subvencije poljoprivrednicima i rekao da će, kada dođe na vlast, vratiti subvencije, pošto poljoprivrednici danas ne mogu da žive od poljoprivrede. Nerazumljiv je i veliki uvoz poljoprivrednih proizvoda kojima se uništava domaća proizvodnja i zapitao se da li je moguće da mleko iz Litvanije bude jeftinije od mleka iz Srbije.

Penzioneri su, podsetio je Pajtić, dovedeni u tešku situaciju jer su im penzije protivustavno smanjene. „Penzija i imovina su stečeno pravo i to je nešto što pripada svakom građaninu, mi ćemo vratiti penzije i ono što je oduzeto građanima Srbije, jer verujemo u ustavni poredak i red, što smo i činili kad smo bili odgovorni“, rekao je on.

Mi jesmo pravili greške, kaže Pajtić, jer greške pravi svaka vlast . Obezbedićemo da i mediji budu slobodni i poštovani, a oni su, prema Pajtićevim rečima , bili čak slobodniji u Miloševićevo vreme nego danas. Zato, zaključuje Pajtić, pozivamo sve da na izborima glasaju protiv ove vlasti jer to ima smisla.

Na konvenciji su još govorili i Ljiljana Lučić, članica Političkog saveta DS, Maja Videnović, potpredsednica DS i Duško Rakić, predsednik DS Valjevo.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!