ВестиИнформације

За целодневни боравак малишана 362 слободна места

У Предшколској установи „Милица Ножица“ у Ваљеву, за малишане који припадају годишту од 1. марта 2015. до 28. фебруара 2016. године обезбеђено је 362 места за која је већ расписан конкурс који ће трајати до 20. маја.

Интересовање за целодневни боравак малишана је велико што је и разумљиво када се има у виду да је цена боравка 23000 динара месечно и да од тог износа Град Ваљево плаћа 80 одсто а родитељи само 20 одсто. Боравак за треће дете је бесплатан.

Од мр Златомира Марковића, директора Предшколске устанопве, сазнали смо да за све малишане вероватно неће бити места јер је и прошле године један број остао неуписан.

Иначе, за похађање припремног предшколског програма за наредну школску годину има 736 места од чега за малишане у селима 168 места. Надлежно министарство Републике Србије прихватило боравак за 35 малишана у установи „Анђели чувари“.

Фото: С. Бошковић
Златомир Марковић (фото: С. Бошковић)

 

– Менаџмент Установе, истиче Марковић, већ ради на изради главног пројекта за надзиђивање још једног спрата у обданишту „Бамби“ у Месној заједници Ослободиоци Ваљева, чиме ће се знатно смањити проблем прихватања деце. На тај начин би се добило још додатних 120 места, а очекује се да ће тај пројекат бити реализован уз помоћ једне хуманитарне организације из окружења.

Uspon
Back to top button