Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Za celodnevni boravak mališana 362 slobodna mesta

U Predškolskoj ustanovi “Milica Nožica” u Valjevu, za mališane koji pripadaju godištu od 1. marta 2015. do 28. februara 2016. godine obezbeđeno je 362 mesta za koja je već raspisan konkurs koji će trajati do 20. maja.

Interesovanje za celodnevni boravak mališana je veliko što je i razumljivo kada se ima u vidu da je cena boravka 23000 dinara mesečno i da od tog iznosa Grad Valjevo plaća 80 odsto a roditelji samo 20 odsto. Boravak za treće dete je besplatan.

Od mr Zlatomira Markovića, direktora Predškolske ustanopve, saznali smo da za sve mališane verovatno neće biti mesta jer je i prošle godine jedan broj ostao neupisan.

Inače, za pohađanje pripremnog predškolskog programa za narednu školsku godinu ima 736 mesta od čega za mališane u selima 168 mesta. Nadležno ministarstvo Republike Srbije prihvatilo boravak za 35 mališana u ustanovi “Anđeli čuvari”.

Foto: S. Bošković
Zlatomir Marković (foto: S. Bošković)

 

– Menadžment Ustanove, ističe Marković, već radi na izradi glavnog projekta za nadziđivanje još jednog sprata u obdaništu “Bambi” u Mesnoj zajednici Oslobodioci Valjeva, čime će se znatno smanjiti problem prihvatanja dece. Na taj način bi se dobilo još dodatnih 120 mesta, a očekuje se da će taj projekat biti realizovan uz pomoć jedne humanitarne organizacije iz okruženja.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!