ВестиКултура

Karavan “Izađi mi na teglu” stiže u Valjevo

Manifestacija “Izađi mi na teglu” ulazi u treću sezonu uspešne realizacije projekta. Karavan je do sada obišao 40 gradova, imao preko 3.000 učesnika i 8.000 proizvedenih tegli ajvara.

ajvar

Ova menifestacija ima za cilj da spoji tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom i pronađe najbolji recept za ajvar u Srbiji. Pored takmičarskog dela, ekipa “Izađi mi na teglu” pripremila je i bogat celodnevi program za posetioce, vredne nagrade za pobednike kao i edukativni dečiji program.

Pobednika kvalifikacionog takmičenja u Valjevu, osim vrednih nagrada, očekuje i plasman u veliko finale gde će se boriti za titulu najboljeg ajvar – majstora u 2016. godini.

izvor: novosti.rs
izvor: novosti.rs

Program počinje u 11.00 časova i traje do 20.00 časova. Pored takmičarskih ekipa u programu učestvuju animatori za decu, muzički bendovi, predstave za decu, predstavljanje valjevskih restorana, horić „Srculence“ kao i valjevska folklorna društva.

Prvonagrađena ekipa plasira se direktno u finale, 22.oktobra na Zlatiboru.

Mesto održavanja:
15.septembar – RODA MEGA
16.septembar – KEJ REKE KOLUBARE

Kao i prethodnih godina, učesnicima su obezbeđeni svi uslovi za takmičenje, sve što treba da učine je da ponesu svoju srećnu šerpu, dobro raspoloženje i da “izađu na teglu”!

više informacija potrazite na: www.izadjiminateglu.rs

Uspon
Back to top button