Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePrivreda

Kineski „Šandong“ zainteresovan za ulaganje

Zbog skorog početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Valjevo- Nepričava, u našem gradu su boravili predstavnici kineske firme „Shandong HI-Speed Group“, koji su zainteresovani za ovaj posao. U razgovoru sa gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem i saradnicima predočili su da bi uz podršku grada Valjeva osim ove kapitalne investicije, bili zainteresovani za infrastrukturna ulaganja u Valjevo, ali i ulaganja u turizam.

Kineski „Šandong“ je velika kompanija, koja već godinama uspešno posluje na ovom području, a bili su angažovani na izgradnji deonice auto-puta „Miloš Veliki“ od Obrenovca do Ljiga. Jedan od značajnijih projekta u ovom trenutku je i izgradnja Kineskog  kulturnog centra na Novom Beogradu, koje se gradi na mestu nekadašnje kineske ambasade koja je srušena u NATO bombardovanju.

Izvršni direktor „Shandong HI-Speed Group“  Zhang Jianchao je obavestio rukovodstvo grada Valjeva da je ova kompanija zainteresovana za kupovinu zemljišta za izgradnju logističkog centra u ovom delu Srbije. To je dokaz o ozbiljnim planovima kompanije koja godinama uspešno posluje u našoj zemlji.

Pored infrastrukturnih ulaganja u Valjevu, „Šandong“ je zainteresovan za turizam, naročito na Divčibarama. Zbog sve većeg interesovanja kineskih građana za Srbiju i Evropu, otvaraju se brojne mogućnosti za razvoj turizma, a Divčibare, naročito nakon otvaranja hotela „Crni vrh“ porodice košarkaša Miloša Teodosića, postale su atraktivna i perspektivna destinacija.

Prema rečima njihovih predstavnika, ovo državno kinesko preduzeće je i do sada pokazivalo visok stepen društvene odgovornosti na područjima na kojima posluje, što će biti slučaj i sa Valjevom, ukoliko ovde budu poslovali.

Rukovodstvo grada Valjeva je izrazilo spremnost da kineske investitore podrži i omogući im što bolje uslove za poslovanje i ulaganje u Srbiju, a naročito u valjevski kraj.

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!