Вести

Konferencija “Ka bezbednoj Srbiji”

Konferencija “Ka bezbednoj Srbiji”, na kojoj će se govoriti o trenutnom stanju nacionalne, regionalne i globalne bezbednosti i mestu Srbije u bezbednosnim procesima, kao i izazovima koji dolaze, održava se u Beogradu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se prisutnima na početku konferencije.

Na panelu “Nacionalna bezbednost Srbije” govoriće premijerka Srbije Ana Brnabić, na panelu “Regionalna bezbednost” učestvovaće ministar odbrane Aleksandar Vulin, dok će na panelu “Globalna bezbednost” jedan od govornika biti direktor policije Vladimir Rebić.

Na konferenciji koju organizuje udruženje građana “Nacionalna avangarda”, između ostalih, učestvovaće i direktor nacionalne akademije za bezednost BIA Dragan Simeunović, ambasador Italije Karlo lo Kašo, ambasador Kine Li Manćang.

Cilj konferencije je podizanje nivoa bezbednosne kulture građana Srbije, kao i da se pokaže da je uloga civilnog sektor u tome nezaobilazna.

Namera organizatora je da ukaže i na presudnu važnost uloge države u stvaranju bezbednosne politike društva bez koje se civilni sektor ne može uspešno baviti bezbednošću.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/05/konferencija-ka-bezbednoj-srbiji/

Uspon
Back to top button