ВестиПривреда

„Крушик“: Биће посла за још 500 радника и стручњака

– Ваљевски „Крушик“ вратиће се на стазе старе славе. То је изјавио ових дана Александар Вучић, председник Владе Србије, приликом отварања погона за нову капислану и пуштања у рад фабрике ракетних мотора. У новој капислани, за чију се изградњу улаже 10 милиона евра, посао ће добити 120 радника.

Овом инвестицијом, и са оним што је до сада урађено,  број запослених биће повећан са садашњих 1 700  на 2 000 радника.

Не кријући задовољство оним што је урађено у обнови „Крушика“ после НАТО бомбардовања, премијер Вучић је рекао да ће Влада Србије настојати да и даље помаже његов развој с циљем да се борј запослених повећа на 2 500 радника и стручњака и тако „Крушик“ поново буде највећа компанија у Ваљеву, која ће утицати и на развој српске економије.

Обрадовани овом изјавом премијера Вучића Ваљевце посебно интересује када се очекује ново запошљавање. Тим поводом Младен Петковић, генерални директор ХК „Крушик“ је специјално за VA1.info, изјавио да ће то бити остварено захваљујући освајању комплетне производње ракета „огањ“ и „пламен“ за потребе домаће одбрамбене индустрије, али и за извоз. На наше додатно питање када се то може очекивати директор Петковић је прецизирао да ће на ново запошљавање моћи да рачунају квалификовани радници и стручњаци у наредне две године, у складу са повећањем производње у фабрици ракета.

Uspon
Back to top button