Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPrivreda

“Krušik”: Biće posla za još 500 radnika i stručnjaka

– Valjevski “Krušik” vratiće se na staze stare slave. To je izjavio ovih dana Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije, prilikom otvaranja pogona za novu kapislanu i puštanja u rad fabrike raketnih motora. U novoj kapislani, za čiju se izgradnju ulaže 10 miliona evra, posao će dobiti 120 radnika.

Ovom investicijom, i sa onim što je do sada urađeno,  broj zaposlenih biće povećan sa sadašnjih 1 700  na 2 000 radnika.

Ne krijući zadovoljstvo onim što je urađeno u obnovi “Krušika” posle NATO bombardovanja, premijer Vučić je rekao da će Vlada Srbije nastojati da i dalje pomaže njegov razvoj s ciljem da se borj zaposlenih poveća na 2 500 radnika i stručnjaka i tako “Krušik” ponovo bude najveća kompanija u Valjevu, koja će uticati i na razvoj srpske ekonomije.

Obradovani ovom izjavom premijera Vučića Valjevce posebno interesuje kada se očekuje novo zapošljavanje. Tim povodom Mladen Petković, generalni direktor HK “Krušik” je specijalno za VA1.info, izjavio da će to biti ostvareno zahvaljujući osvajanju kompletne proizvodnje raketa “oganj” i “plamen” za potrebe domaće odbrambene industrije, ali i za izvoz. Na naše dodatno pitanje kada se to može očekivati direktor Petković je precizirao da će na novo zapošljavanje moći da računaju kvalifikovani radnici i stručnjaci u naredne dve godine, u skladu sa povećanjem proizvodnje u fabrici raketa.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!