Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

“Krušik” obara rekord u proizvodnji

Fabriku “Krušik” posetio sam, jer posluje veoma dobro i zapošljava veliki broj radnika. Kada neko zapošljava skoro 2.700 radnika, koji imaju prosečnu platu od 50.000 dinara i ugovorene poslove, ne treba poseban povod da se u tu fabriku dođe. U ovom slučaju, zadovoljni su svi, i radnici, i država, jer se veliki deo novca sliva u državni budžet.

Ovo je rekao ministar odbrane Aleksandar Vulin, prilikom posete Holding korporaciji “Krušik” u Valjevu. Nakon razgovora sa rukovodstvom i sindikalcima “Krušika”, Vulin je obišao pogon “upaljačnice”.

– Odbrambena industrija Srbije ove godine ugovorila je poslove vredne 754 miliona dolara, što je značajno povećanje, za oko 20 procenata više nego lane – rekao je Vulin.

Direktor “Krušika” Mladen Petković rekao je da fabrika ima obezbeđene poslove do 2019. godine, te da je sa 2.640 radnika na prvom mestu po broju zaposlenih u vojnoj industriji Srbije.

– Od 2014. godine zaposlili smo oko 1.500 novih radnika, da bismo ispoštovali rokove za sve ugovorene poslove – rekao je Petković. – Trenutno, imamo ugovorene poslove vredne 276 miliona dolara i uposlene kapacitete do 2019. godine. “Krušik” će ove godine oboriti istorijski rekord u obimu proizvodnje i izvoza.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!