Вести

Lančani sudar kod Jagodine, poginulo sedam osoba, povređeno do 40

U lančanim sudarima jutros na auto-putu Beograd – Niš, poginulo je sedam osoba, rekla je Tanjugu saobraćajna policija na mestu udesa. Prema proceni policije, na mestu udesa, lakše i teže povrede je zadobilo 35 do 40 osoba, a oštećeno je preko 40 vozila, od kojih su neka potpuno uništena.

Na tom delu auto-puta dogodile su se, jutros oko 7:20, dve saobraćajne nesreće, po jedna u oba smera, jedna od druge udaljena oko 400 metara.

U saobraćajnoj policiji preciziraju da su tri osobe poginule na traci iz pravca Niša i četiri na traci iz pravca Beograda.

Lekari u bolnicama u Jagodini i Chupriji danas imaju pune ruke posla. U Opštu bolnicu u Jagodini smešteno je sedam povređenih osoba – dvoje državljana Srbije i po jedan Nemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak. Kako je Tanjugu izjavio direktor bolnice Miloš Lukić, jedna osoba je prebačena na Odeljenje neurohirurgije u Chupriji, a ostale su zadržane u Jagodini, i radi se o hirurškim i ortopedskim povredama. „Povrede su ozbiljne, ali niko nije životno ugrožen“, rekao je Lukić.

U Urgentnom centru Opšte bolnice u Ćupriji, centralne i najveće zdravstevne ustanove između Beograda i Niša, na zbrinjavanju povređenih „angažovani su brojni lekari uključujući i direktora Slobodana Gajića“, rečeno je Tanjugu.

Na mestu udesa, uz saobraćajnu policiju su i vatrogasci, koji su gasili požar na dva kamiona i specijalnim makazama sekli automobile i vadili povređene. Tu su i medicinske ekipe, dizalice i šlep vozila.

Uzrok nesreća je gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara. „Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju“, posvedočio je za RTS jedna od vozača.

Među stradalima i sudija Apelacionog suda i njen suprug

U lančanim sudarima, koji su se rano jutros dogodili na autoputu Beograd-Niš, poginuli su sudija Apelacionog suda u Kragujevcu Suzana Vidanović i njen suprug advokat Mile Vidanović, javljaju beogradski mediji.

„Blic“ prenosi izjavu predsednice Apelacionog suda Dubravke Damjanović, koja je rekla da je sudija Vidanović uzela slobodan dan kako bi supruga odvezla na kontrolu kod lekara u Kragujevac.

Damjanović je dodala da su „svi potrešeni vešću da je sudija tog suda Suzana Vidanović sa svojim mužem poginula u saobraćajnoj nesreći, koja se jutros dogodila na autoputu Beograd – Niš“.

Na auto-putu kod Jagodine, jutros oko 7.20 časova došlo je do lančanih sudara, u oba smera, u kojima je život izgubilo sedam osoba. Medicinska pomoć ukazana je 27 osoba, od kojih je 17 zadržano na lečenju, saopštio je ranije MUP.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/09/lancani-sudar-kod-jagodine-poginulo-sedam-osoba-povredeno-do-40/

Uspon
Back to top button