ВестиПривреда

Lideri SzS pokušali silom da uđu u Stari dvor, žene odbranile Skupštinu grada

Lideri Saveza za Srbiju pokušali nasilno da uđu u zgradu Starog dvora i prekinuli Sednicu Saveta za rodnu ravnopravnost. Dve žene povređene. Gradonačelnik Zoran Radojičić kaže za Studio B da ne podržava nijedan vid nasilja i da su izbori pre godinu dana pokazali kakvu vlast građani Beograda žele. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ističe da je nasilje jedini program opozicije.

Ispred Starog dvora su lideri SzS su Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać.

Ispred zgrade Gradske uprave Beograda za 10 sati bila je najavljena konferencija za novinare SzS, o, kako su najavili, sprečavanju projekata koje grad planira.

Nakon što su se okupili ispred zgrade Uprave, predstavnici SzS došli su do Starog dvora.

Okupljeni nasilnici, predvođeni Boškom Obradovićem i ostalim liderima Saveza za Srbiju, nasrću na zaposlene u Skupštini Beograda.

Žene koje su učestovale na sastanku Saveta sprečili predstavnike opozicije da uđu u zgradu, javlja naš izveštač.

Od reportera Studija B sa lica mesta saznajemo da su dve žene prebačene u Urgentni centar, Ðurđina Ljubenović (69) sa hipertenzivnom krizom i hitna pomoć je u bolnicu prevezla i Svetlanu Tašljarević (61), zbog bola u grudima.

Lideri SzS su se potom uputili ka Trgu republike. Pošto nisu mogli da uđu u gradsku Skupštinu gde su želeli da razgovaraju sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem, oni su na improvizovanoj konferenciji za štampu rekli da idu da skinu ogradu oko radova na Trgu republike i da je odnesu ispred Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Žene su njihov odlazak ispred Skupštine grada ispratile aplauzom, a zaposleni u gradskoj upravi, koji su zajedno sa njima blokirali ulaz, vratili su se u zgradu.

Reakcije: Protiv nasilja

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je protiv svakog vida agresije.

„Jedino dijalogom i kompromisom možemo doći do rešenja. Još jednom naglašavam da su pre godinu dana građani Beograda pokazali svoje mišljenje i glasanjem pokazali koga su želeli na vlasti“, istakao je Radojičić.

Ne bi, kaže, da potcenjuje volju birača, jer su, prema njegovim rečima, većinski izabrali i svesno dali glas trenutnoj vlasti.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić  rekao je za Studio B  da je da je jedini program Saveza za Srbiju politika nasilja: nasilje nad ženama, političkim protivnicima i novinarima.

„Ovako izgleda fašizam na delu“, kaže za Studio B potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke  Milenko Jovanov.

„Fašista Boško Obradović umislio je da je bogomdan da u ovoj zemlji odlučuje ko će šta da radi i ko će gde da bude, i pošto narod neće da mu da poverenje na izborima, on redom upada u institucije, pokušvajući da izaove haos“- rekao je Jovanov za Studio B.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Uspon
Back to top button