ВестиПолитика

Vučić zadovoljan odlukom Kasacionog suda

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo odlukom Kasacionog suda, mada ona, kako podseća, nije obavezujuća, ali je dobra osnova za nastavak razgovora.Vučić je naveo da se sada razgovara sa bankama, u pokušaju da se dođe do rešenja.

„Mi ćemo naredna dva dana da intenziviramo razgovore, mada su oni, siguran sam, zadovoljni ili delimično zadovoljni, odlukom suda“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je novinarima rekao da odluka predviđa da se izvršenja obustavljaju za one koji su u postupku naplate, što će, kaže, bar nekima olakšati poziciju, dok će za sve ostale da se vidi šta će biti dalje.“Jedan od njih, kojem je prinudna naplata u toku, je štrajkovao glađu. Eto malo svežeg vazduha za te ljude…“, konstatovao je predsednik.

„Ovo nije obavezujuća odluka. Bilo bi normalno da se sada ujednači sudska praksa za sve ljude koji su uzimali kredite u švajcarskim francima. Odluka Kasacionog suda je dobra osnova za nastavak razgovora“, objasnio je on.

Moraju se, kaže, nastaviti razgovori i sa bankama i sa udruženjem.“Da vidimo šta je ono što možemo da uradimo i pomognemo, da tu jednu užasnu aferu i nebrigu državnih funkcionera za građane od pre 10 godina, ostavimo iza sebe“, rekao je Vučić.

Vučić je u uključenju za TV Prvu, na pitanje da li se plaši da bi i oni koji imaju kredite u evrima, kada se nešto desi sa kamatama, mogli doći i tražiti pomoć, jer je pomoć pružena onima koji su imali kredite u „švajcarcima“, odgovorio da je to moguće, ali je ukazao da to pitanje niko nije postavljao do trenutka kada smo doneli odluku o pomoći.

„Bili smo izloženi svakodnevno pritisku da moramo da pomognemo. Postali smo krivi to što smo se našli u toj situaciji. Obični građani su bili prevareni od strane bivših državnih službenika koji su im govorili da su krediti u švajcarskim francima najbolje što postoji u tom trenutku“, objasnio je on.

Kazao je da je sada ponovo na meti kritike kada je nađen način za pomoć.“U srpskom društvu postoji licemerje na svakoj strani. Veoma je teška ova odluka da pomognemo i razumemo kakve sve posledice može da nosi sa sobom. Spremni smo to da prihvatimo“, naglasio je on.

Vučić je dodao da će država pokušati da pomogne finansijski i bankama, kako bi se rešilo pitanje zaduženih u švajcarskim francima.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Uspon
Back to top button