ВестиИнформације

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ЕХО, РУБОВИ V“

U Valjevu je od 23-27. avgusta održana internacionalna likovna kolonija „EHO, RUBOVI V“. Organizator ove manifestacije je časopis za književnost, umetnost i kulturu AKT iza Valjeva. Ovogodišnji učesnici kolonije su: Stojče Tocinovski, Emi Tocinovski (Makedonija), Slavka Klikovac (Crna Gora), Stojan Špegel (Slovenija), Marija Vukosavljević, Jovanka Božić, Danijela Bogojević, Marija Jevtić, Jelena Lazarević, Jelena Kojić, Danijela Padejski, Miodrag Marković, Milovan Gojković, Katarina Ostojić, Dragana Grujičić i Dejan Bogojević (ukupno 16 učesnika iz 4 države).

Umetnici su radili u prostorijama Internacionalnog studija „Radovan Trnavac Mića“, u prijatnoj i kreativnoj atmosferi, obišli neke predele valjevskog kraja, posetili institucije kulture u našem gradu, družili se i pre svega stvarali umetnička dela. Ta dela nastaviće svoj život kroz grupnu izložbu koju će organizatori prirediti do kraja godine.

Prvi put je u okviru kolonije organizovana i dečja valjevska likovna kolonija u Kuli Nenadovića. Program je održan u četvrtak 23. avgusta. Učestvovalo je dvadesetak mališana, a mentori su bili Marija Vukosavljević i Dejan Bogojević. Deca su bila maštovita, kreativna, radoznala i nastali su radovi koji će biti izloženi zajedno sa radovima ostalih učesnika kolonije „EHO, RUBOVI V“.

Kolonija je sufinansirana od strane Grada Valjeva kao sastavni deo projekta „Časopis za književnost, umetnost i kulturu AKT kroz interkuluralni dijalog i podrška stvaralaštva mladih IX“. Prijatelji kolonije su bili Turistička organizacija Valjeva i hotel „Heba“ na Divčibarama.

Uspon
Back to top button