Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

MALI: GRADIMO SRBIJU ZA GRAĐANE, A NE ZA TAJKUNE

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali reagovao je na najnoviju konferenciju za novinare Dragana Đilasa, koji, kako je rekao, iznova bezočno laže, jer očigledno smatra da je napad najbolja odbrana.

„Dragan Đilas je danas potvrdio ono što sam rekao na konferenciji za medije pre nekoliko dana, a to je da je njima glavni cilj napad na predsednika Aleksandra Vučića. Pošto zna da Vučiću ne može da se nađe nijedan račun, odlučio je da svoju priču zasniva na paroli „rekla – kazala“, jer njegova mašta zaista može svašta. S obzirom na to da nema argumente protiv predsednika Vučića, zahvaljujući kome je Srbija danas uspešna i stabilna zemlja, Đilas nastavlja da izmišlja i laže, jer to je već dobro oproban recept „, rekao je Mali.

Mali je dodao da je jasno da će Dragan Đilas da se služi svim raspoloživim sredstvima kako bi se vratio na vlast i nastavio da puni džepove.

„Ne zanima njega boljitak građana Srbije, već fotelju vidi kao svoj plen kako bi nastavio tamo gde je stao. Čini se da je sve što je pokrao do sada postalo malo. Dok je bio na vlasti, njegove firme su prihodovale 619 miliona evra, a sa druge strane grad Beograd je grcao u dugovima i došao do ivice bankrota. Ipak, Dragan Đilas ne može zavarati narod i navesti ih da zaborave šta je sve radio dok je mogao. Uveren sam da je Đilasova otimačina samo ružno sećanje iz prošlosti, ali da će ipak morati da sačeka sledeće izbore i pokuša da se na njima izbori za vlast, što je po svemu sudeći nemoguća misija“, rekao je Mali.

Mali je dodao da su Beograđani skupo platili Đilasovo bogaćenje.

„Lično sam kao gradonačelnik Beograda video šta nam je taj čovek ostavio u prestonici: dug od 1,2 milijarde evra, deficit od preko 20%… Nezaposlenost na nivou države je tada bila preko 25%, dakle svaki četvrti punoletni građanin nije imao posao. Mi smo stabilizovali finansije kako u gradu Beogradu, tako i na nivou republike, i započeli sa nekim važnim projektima koji za cilj imaju bolji kvalitet života građana. Zahvaljujući upravo viziji predsednika Aleksandra Vučića, danas gradimo auto-puteve, bolnice, naučno–tehnološke parkove, škole, povećavamo plate i penzije… I sve to veoma odgovorno, odnosno na realnim osnovama. To je Srbija za građane, a ne Đilasova Srbija za tajkune“, zaključio je Mali.

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!