Вести

Међународни дан срца

Дом здравља Ваљево данас и сутра обележава Међународни дан срца, заједно са Заводом за јавно здравље, Црвеним крстом и Медицинском школом.

У четвртак 29. септембра на Градском тргу од 10 до 12 сати биће одржана превентивна акција на којој ће пролазницима бити мерен крвни притисак и тежина, а најмлађима дељено воће и флашице са водом. На тргу ће бити постављени панои посвећени превенцији болести срца и дељене брошуре на исту тему.

У амбуланти Дома здравља у Драчићу истог дана од 8 до 10 ујутро патронажне сестре и техничари пацијентима ће мерити тежину, притисак и ниво шећера у крви.

У суботу 1. октобра настављају се превентивни прегледи за запослене у Градској управи. Контрола здравља обухвата: мерење шећера, холестерола, триглицерида, телесне масе и висине, израчунавање бодимас индекса, општи преглед лекара који укључује и контролу притиска и плућа, ЕКГ по потреби, затим ултразвук стомака, као и гинеколошке прегледе у Диспанзеру за жене.

У суботу 1. октобра на манифестацији „Дани гљива“ на Дивчибарама Патронажна служба ће од 10 сати учесницима и посетиоцима проверавати крвни притисак и ниво шећера, настављајући тако добру сарадњу са Гљиварским друштвом Ваљево.

Uspon
Back to top button