ВестиИнформацијеСпорт

Miloš Teodosić gradi kamp i na Divčibarama

[hr style=“double“]izvor:beta foto:beta[hr style=“double“]

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić kupuje nekadašnji auto-kamp „Breza“ na Divčibarama, gde će izgraditi kamp sličan onome na Srebrnom jezeru.

Kako je saopštila Gradska uprava u Valjevu, na sednici Gradskog veća konstatovano je da je beogradska firma Sport agent doo, čiji su vlasnici braća Teodosić, Miloš i Jovan, jedina dala ponudu za kupovinu auto-kampa „Breza“ za 208.500 evra u dinarskoj protivvrednosti. Tu odluku Gradskog veća treba da potvrdi Gradska skupština na sednici zakazanoj za 6. jun.

Na prostoru od oko 2,2 hektara budući vlasnici će izgradi hotel s pratećim sadržajima, kongresnom salom, fitnes centrom, bazenom, zatvorenom sportskom salom s pomoćnim sadržajima, saobraćajnicama sa parkingom, kao i  otvorene sportske terene za košarku, fudbal, rukomet i odbojku.

Takođe je potrebno izgraditi i elektroenergetske objekte, vodovodnu mrežu i uređaj za prečišćavanje otpadnih voda. Divčibare će tako dobiti sportski centar, što će omogućti pripreme sportskih ekipa i organizovanje kampova za decu i mlade, odnosno poboljšati turističku ponudu vodeće valjevske turističke destinacije.

Miloš Teodosić (30) karijeru je počeo u valjevskim klubovima Student i Metalac, a sa 14 godina postao je član FMP iz Železnika. Potom je bio prvotimac Olimpijakosa iz Atine, dok je sada prvi plej moskovskog CSKA. Pominje se mogućnost letošnjeg prelaska u neki od američkih klubova NBA lige.
U 2015. godini proglašen je za počasnog građanina Valjeva kao jedini sportista i najmlađi laureat tog zvanja.

Uspon
Back to top button