ВестиРегион

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић у посети компанији Аир Сербиа

Радни састанак са руководством компаније Air Serbia.
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић данас посетио руководство компаније Аир Сербија и изјавио:
Поносни смо на нашег националног авиопревозника који само у 2023. године отвара редовне линије за још 21 дестинацију и који ће наредне године остварити рекордно добар бизнис план.
Данас када је ЕР СРБИЈА једна од најснажнијих регионалних авиокомпанија у овом делу Европе и када београдски аеродром.
Успостављањем директне линије до Кине, Ер Србија је својим путницима омогућила добре конекције преко Београда ка дестинацијама попут Амстердама, Барселоне, Осла, Париза, Стокхолма, Франкфурта, Љубљане, Прага, Венеције, Валенсије, Загреба и других из своје растуће мреже.
После 22 године паузе поново успоставила директне летове до Кине.
На овој линији летеће широкотрупни ербас А330-200 авиони из дуголинијске флоте Ер Србије. Од Београда до Тјенђина летеће се петком са просечним трајањем лета од 10 сати, док ће се летови од Тјенђина до Београда реализовати недељом и просечно ће трајати око 12 часова.
Пре отварања новог терминала који је планиран за наредну годину има највише путника од свих аеродрома у региону не могу да се не сетим 2013. године и медијске хајке кроз коју је прошао председник Александар Вучић од стране опозоције и опозиционих медија због оснивања нове националне компаније.
Данас нико од тих који су нас нападали неће рећи извини.
Министар је обећао да ће Држава Сбија  још веше улагати  у  инфра структуру компаније Аир Сербије.
Uspon
Back to top button