Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Ministar Vulin: Srbija će, zahvaljujući samostalnoj politici predsednika Vučića, ove zime imati i struju i gas

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Srbija i Mađarska, zahvaljujući samostalnoj politici koju vode predsednik Aleksandar Vučić i premijer Viktor Orban ove zime imati i struju i gas…

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Srbija i Mađarska, zahvaljujući samostalnoj politici koju vode predsednik Aleksandar Vučić i premijer Viktor Orban ove zime imati i struju i gas.

Ministar Vulin, koji je zajedno sa mađarskim kolegom Šandorom Pinterom na graničnom prelazu Horgoš–Reske obišao zajedničke srpsko-mađarske patrole koje će od danas brinuti o bezbednosti granice između Srbije i Mađarske, istakao je da samo slobodne i suverene zemlje mogu da odbrane svoje granice i svoj način života.

„Pomoć od drugih teško možemo da očekujemo, a sigurno nikome nije više stalo do naših zemalja od nas samih. Aleksandar Vučić i Viktor Orban vode samostalnu politiku i donose odluke u skladu sa interesima svojih država“, rekao je ministar Vulin.

Zahvaljujući takvoj politici, kako je naveo, Srbija i Mađarska će ove zime imati i gasa i struje, jer predsednici Vučić i Orban nisu prihvatili naređenja i diktate.

„Zato što smo izgradili gasovod i nismo odustali od naših elektrana, mi ćemo ove godine imati i struje i gasa. Zato što nismo odustali od našeg prijateljstva sa Ruskom Federacijom imaćemo i najpovoljniju cenu gasa. To je zato što Vučić i Orban vode nezavisnu samostalnu politiku. Takva samostalna politika se vodi i kada je u pitanju čuvanje naših granica i našeg načina života“, kazao  je ministar Vulin.

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!