Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

MINISTARSTVO KULTURE PODRŽALO PROJEKAT ”MIONICA-VAROŠ U DUHU METROPOLE” SA 6,7 MILIONA DINARA

Na Konkursu Ministarstva kulture i informisanja ”Gradovi u fokusu” podržan je projekat mioničke opštine ”Mionica-varoš u duhu metropole” za čiju je realizaciju Ministarstvo opredelilo 6,7 miliona dinara. Ove godine je podržano 10 projekata iz isto toliko gradova i opština Srbije u ukupnom iznosu od 140,2 miliona dinara, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati konkursa.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je obraćajući se novinarima konstatovao da je konkurs ove godine ozbiljnije shvaćen i da komisija nije imala ni malo lak zadatak da odabere između veoma kvalitetnih projekata. O tome najbolje govori podatak je ove godine prijavljeno 58 projekata, što je više nego dvostruko u odnosu na 2016. kada ih je bilo 28. U širi izbor ušlo je 13 projekata, da bi, nakon što su članovi komisije obišli jedinice lokalne samuprave, utvrdili stanje na terenu i obavili konsultacije sa projektnim timovima, u uži izbor ušlo 12 projekata.

Inače, projekat ”Mionica-varoš u duhu metropole” podrazumeva aktivnosti na daljoj adaptaciji zgrade Kulturnog centra, obnovi ”Lujzinog perivoja” u okviru kompleksa rodne kuće vojvode Živojina Mišića u Struganiku i na organizovanju kako tradicionalnih ”Mišićevih dana”, tako i festivala u čast pesnika i diplomate Milana Rakića kao novog kulturnog događaja u Mionici.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!