Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Mionica i Ministarstvo za životnu sredinu ulažu 16.7 miliona dinara u park kod reke Ribnice

Mionica će uložiti 16.7 miliona dinara u uređenje parka kod reke Ribnice. Novac za uređenje parka odobrilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Mionica ulaže 6,2, a ministarstvo 10.5 miliona dinara.Ugovor su potpisali ministarka Irena Vujović i Boban Janković predsednik opštine Mionica.

Iz dana u dan, uz podršku Vlade Srbije Mionica postaje moderan turistički centar i neporedivo bolje mesto za život. U našem fokusu su održivo upravljanje prirodom i unapređenje turističkih resursa i promocija vredne kulturno-istorijske baština. Moramo brinuti o zaštiti životne sredine. Zato smo i konkurisali sa ovim projektom. Rekultivisaćemo zemljište u rekreativne svrhe. Zaštitićemo životnu sredinu, a naši Mioničani će uživati u svojoj oazi mira, u Ribnici – kazao je nakon potpisivanja ugovora u Vladi Srbije predsednik opštine Mionica Boban Janković.

quicksquarenew 202171220417116

U novom parku, pored mioničkog dragulja reke Ribnice, biće izgrađene pešačke staze površine 1.7km, moderno dečije igralište od oko 400 kvadrata, zelene površine s drvećem, a biće postavljen i veliki broj klupa. Za ovu investiciju, lokalna samouprava izdvojila je 6,2 miliona dinara, a Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je dodatnih 10.5 miliona dinara.A biće izvršena rekultivacija zemljišta, očistišćeno rečno korito i ukolonjen otpad.

Realizacija ovog projekta pospešiće razvoj društvenog života svih Mioničana, a istovremeno doprineće očuvanju životne sredine i zaštiti zemljišnih i vodnih resursa. Zajedno sa kupalištem koje smo adaptirali prošle godine, linijski park i igralište će predstavljati jedan rekreativan kompleks za naše građane gde će moći kvalitetno da provode vreme sa svojim prijateljima i porodicom, a naša deca će dobiti novi kutak za boravak u prirodi – rekao je Janković.

img 25fa68f687a200892c05056580ff9270 v

Mionica ove godine počinje i gradnju Kuće Kolubarske bitke, posvećene najpoznatijem Mioničaninu vojvodi Živojinu Mišiću u veličanstvenoj pobedi srpske vojske u Prvom svetskom ratu. A u Banji Vrujci izgrađeno je dečje igralište, dok je u centru Mionice izgrađen savremen košarkaški teren.

Ova godina je godina investicija. Uz podršku Vlade Republike Srbije u sva naselja na teritoriji opštine uložićemo više stotina miliona dinara. Uz podršku države gradimo bolju Mionicu za sve nas – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!