Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Molba eparhije iz Sočija za česticu moštiju Svetog Nikolaja

Episkop valjevski g. Milutin danas je primio pismo episkopa Germana iz Eparhije grada Sočija u Rusiji. Pismo su mu uručili predsednik Skupštine grada Valjeva Milorad Ilić, član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović i odbornik Miloš Kovačević, koji su nedavno boravili u poseti ovom gradu i potpisali Sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa dve skupštine.

U pismu između ostalog piše da je Društvo srpsko-ruskog prijateljstva Valjeva poklonilo u februaru ikonu Svetog Vladike Nikolaja Velimirovića i tom prilikom  je episkop grada Sočija proglasio Svetog Vladiku Nikolaja za duhovnog pokrovitelja tamošnje pravoslavne omladine . Episkop German je uputio molbu vladiki Milutinu da hram u Sočiju dobije česticu moštiju Svetog Nikolaja Velimirovića.

Episkop valjevski g. Milutin je obradovan početku saradnje dva pravoslavna grada, naročito negovanju verskih odnosa, pre svega među mladima. Na današnjem sastanku je dogovoreno da će se raditi na povezivanju pravoslavne omladine grada Sočija i svetosavske omladine grada Valjeva.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!