Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Monitoring poseta Ministarstva finansija (CFCU) i SKGO, projektu Exchange 5 koji realizuje Valjevo i Ub

Kako projekat “Prilagođavanje javne svojine potrebama socio-ekonomskog razvoja” dobija zamajac, tako rezultati i aktivnosti privlače pažnju nadležnih organa i nadzora grant šeme. Naime, 10.jula organizovana je monitoring poseta gradu Valjevu, prilikom koje su svi relevantni učesnici Exchange 5 programa bili pristuni, sa ciljem da se uvere u napredak u realizaciji i rezultate koje ostvaruje i koje će projekat, koji se sprovodi u Valjevu i na Ubu, tek ostvariti.
Posetu je otvorio pozdravni govor gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, koji je istakao suštinsku važnost ovakve grant šeme za Republiku Srbiju, i naročit značaj za ekonomski razvoj za Valjevo i Ub. Gradonačelnik je naveo da na agendi grada, ovaj projekat ima visok prioritet i da realizacija jednog ovakvog projekta predstavlja stvar prestiža i visokog društva, budući da grant šemu nemaju priliku niti kapacitet da realizuju sve lokalne samouprave. Gvozdenović je istakao i da Exchange 5 program traži visok nivo posvećenosti i spremnosti uprave da prihvati obaveze i sprovede projekat, i da za takve zahteve Valjevo i Ub imaju profesionalce u svojim redovima.
Nakon pozdravnih govora, pristupilo se radnom delu posete, kada su predstavnici Ministarstva finansija (CFCU) i Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) zajedno sa članovima projektnog tima i predstavnicima obe uprave, pregledali dosadašnje rezultate i dogovarali dalje korake.
Gosti iz nadležnih institucija zadovoljni su otišli sa sastanka, uz obećanje da će sa posebnom pažnjom pratiti realizaciju ovog projekta, budući da planirane aktivnosti predstavljaju svojevrsnu inovativnost u oblasti upravljanja javnom imovinom.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!