Вести

На конкурс за Аеродром “Никола Тесла“ јавило се 27 компанија

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i predsednik Komisije za davanje predloga Vladi za izbor i sprovođenje modela strateškog razvoja aerodroma Zorana Mihajlović izjavila je danas da se na pretkvalifikacioni konkurs za koncesiju za Aerodrom “Nikola Tesla“ prijavilo ukupno 27 kompanija iz čitavog sveta.

Mihajlović je u izjavi za dnevni list „Kurir“ rekla da je rok za konkurs istekao u petak, 17. marta, a do juče popodne prijave su proveravane.

Prema njenim rečima, među prijavljenima su svetski priznate kompanije iz Nemačke, Francuske, Kine, Rusije, Turske, Švajcarske, ali i iz Indije, Koreje i Grčke.

Ona je istakla da je ovako veliko interesovanje najbolji dokaz da će Aerodrom “Nikola Tesla“ sigurno zadržati vodeće mesto u ovom delu Evrope.

Mi smo se odlučili da ne prodajemo aerodrom, već da idemo u koncesiju i sada očekujem da ćemo u ovakvoj konkurenciji dobiti odlične uslove i za Aerodrom „Nikola Tesla“ i za našu zemlju. U ovakvoj konkurenciji, Vladi neće biti lako da izabere najboljeg ponuđača, istakla je Mihajlović.

srbija.gov.rs

Uspon
Back to top button