Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Na Pećini završen košarkaški teren, u Petnici podignut balon nad bazenom

Košarkaški teren u parku "Pećina" sija novim sjajem; dok je u SRC "Petnica" završena prva, a u planu je i druga faza radova, kojom će kompleks dobiti na kvalitetu.

Portal „Lepa reč Valjeva“, prenosi vest da je košarkaški teren u parku „Pećina“ i da ljubitelji basketa imaju priliku da ga koriste već mesec dana.

Košarkaški teren sija novim sjajem, budući da su izgrađene tribine, postavljena solarna rasveta i ograda, i asfaltiran put od terena do staze.

https://i0.wp.com/leparecvaljeva.rs/wp-content/uploads/2021/12/Kosarkaski-teren-10.jpg?w=708

Vladimir Mišković, član Gradskog veća zadužen za sport je zadovoljan što su završeni radovi na jednom od sportskih simbola Valjeva.

„Nesumnjiv je značaj sportskih terena, ali rekonstrukcija upravo ovog terena na Pećini, od velikog je i emotivnog značaja za Valjevce. Generacije su stasavale na njemu, a s obzirom na to Valjevo ima značajnu košarkašku tradiciju, siguran sam da će na ovom terenu svoje prve sportske korake praviti i neki novi košarkaški asovi“, rekao je Mišković.

https://i0.wp.com/leparecvaljeva.rs/wp-content/uploads/2021/12/Kosarkaski-teren-6.jpg?w=708&ssl=1

Kako se navodi, sredstva za rekonstrukciju su obezbedili Ministarstvo omladine i sporta (za izgradnju podloge i postavljanje koševa 2019. godine) i Grad Valjevo (za završetak rekonstrukcije).

Radove u vrednosti od 8 miliona dinara izvelo je preduzeće „Kej“.

https://i0.wp.com/leparecvaljeva.rs/wp-content/uploads/2021/12/Kosarkaski-teren-11.jpg?w=708&ssl=1

Izgradnjom trim staze u parku, nedavnom sadnjom 250 stabala drveća, nastavlja se uređenje najvećeg gradskog parka.

Kako se navodi na portalu, na Valjevcima je da čuvaju svoj park i uživaju u njegovoj lepoti.

 

Nad bazenom u SRC „Petnica“ postavljen balon

Osim postavljanja balona, neophodnog za zimsko funkcionisanje bazena, u Sportsko-rekreativnom centru „Petnica“ završeni su radovi na postavljanju betonskih ploča.

Postavljanjem betonskih ploča, završena je prva faza radova. Plan je da druga faza otpočne pred tzv. letnju sezonu i da obuhvata hidro-izolaciju i postavljanje podloge protiv klizanja.

Ustanova za fizičku kulturu „Valis“, koja gazduje nad kompleksom u Petnici, odlučila se da postavljanjem balona predupredi nepovoljnije vremenske prilike i time omogući plivačima i vaterpolistima da treniraju u svom gradu.

Radovima na postavljanju i obezbeđivanju balona prethodili su radovi na čišćenju i ponovnom punjenju bazena.

Vaterpolisti su već održali prvi trening. U planu je da od 13. decembra (ponedeljak), bazen bude otvoren i za građane, svakog dana u nedelji, u periodu od 15 – 19 časova.

Osim planova ugradnje hidro-izolacije i postavljanja podloge protiv klizanja, UFK „Valis“ ima nameru da Gradu predstavi idejno rešenje za unapređivanje energetske efikasnosti postavljanjem toplotnih pumpi čija bi osnovna svrha bila da na adekvatan način održavaju temperaturu vode, ali i da uštede velike količine gasa koje se trenutno troše u te svrhe.

 

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!