Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Na proleće 2020. godine počinje izgradnja brze saobraćajnice Valjevo (Popučke) – Lajkovac (Nepričava)

Nekoliko stotina Valjevaca nakon jučerašnje svečanosti, povodom otvaranja auto puta „Miloš Veliki“ vratilo se u Valjevo zadovoljno ovim događajem od velikog značaja za Srbiju.

“Posebno smo obradovani izjavom predsednika Vučića da će već u martu 2020. godine početi izgradnja brze saobraćajnice od Valjeva do Lajkovca u dužini od 17 kilometara i da će ona biti završena za godinu i po dana. Sve pripreme za njenu gradnju koja će koštati oko 80 miliona evra već su privedene kraju. Iz smera Valjeva već je izgrađen deo brze saobraćajnice sa četiri kolovozne trake do Popučaka, odakle bi se radovi nastavili”, rekao je za portal kolubarski info gradonačelnik Valjeva, dr Slobodan Gvozdenović i dodao da izgradnja ove saobraćajnice ima veliki značaj za Valjevo i valjevski kraj, jer bi se Iz Valjeva do Beograda stizalo dvostruko brže, za samo 45 minuta.

“Dobili smo poruku od predsednika Vučića”, dodaje dr Gvozdenović, “da ubrzamo radove na izgradnji industrijske zone u čemu će nam pomoći i Vlada Republike Srbije. Jedna inostrana kompanija je zainteresovana da odmah počne sa gradnjom savremene fabrike.”

Na posebno veliki odjek naišla je i izjava predsednika Vučića da bi u Valjevu trebalo izgraditi fabriku za preradu voća kakva je nekada bila „Srbijanka“ koja je prerađivala na hiljade tona voća i znatne količine izvozila. Sada ogromne količine voća nema ko da preuzme, proizvođači se bore sa „ucenjivačima“, što dovodi do toga da mnoge količine voća propadaju, jer se u otkupu nude niske otkupne cene, čime se proizvođači ucenjuju. Ostvarenje ove investicije, kako je to na svečanosti povodom otvaranja auto puta „Miloš Veliki“ rekao predsednik Vučić, zavisiće od razgovora sa predsednikom Turske Erdoganom čija se poseta Srbiji uskoro očekuje. Tada će, uz ostalo, biti ponuđena i mogućnost jedne ovakve investicije.

J. Stojić

Prikaži više
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!