Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Naprednjaci poklonili 200 knjiga Gradskoj biblioteci

Nakon deljenja propagandnog stranačkog materijala na Gradskom šetalištu, čelnici lokalnog SNS-a posetili su danas i Gradsku biblioteku Vladislav Petković Dis kako bi uručili poklon – 200 knjiga.

Nakon izgradnje nove zgrade Gradske biblioteke “Vladislav Petković Dis”, nastavili smo sa oplemenjivanjem iste. Danas smo poklonili nove knjige sa preko dve stotine naslova. Cilj nam je da istaknemo značaj koji knjiga ima u našem društvu i da na ovaj simboličan način pokažemo da ćemo nastaviti da ulažemo u naše ustanove kulture. Nova zgrada biblioteke predstavlja najveću i najlepšu biblioteku otvorenog tipa u Srbiji. Ovo je i dokaz da Grad Čačak posebnu pažnju poklanja kulturi i njenim ustanovama koje predstavljaju bitan segment našeg društva — rekao je gradonačelnik Milun Todorović.

—  Zajedno sa gradskim rukovodstvom došli smo na ideju da Gradskoj biblioteci darujemo preko 200 knjiga stranih i domaćih autora. Ovo je samo početak, jer ćemo i narednom periodu nastaviti da oplemenjujemo i upotpunjujemo biblioteku. Knjige su najvažniji segment biblioteke, pored objekta. Pozivamo i ostale sugrađane koji imaju višak svojih knjiga da ih doniraju biblioteci, jer će to svakako koristiti našim sugrađanima — rekao je član Gradskog veća zadužen za mlade i kulturu Dušan Radojević.

https://infosvetionik.rs/2019/03/30/naprednjaci-poklonili-200-knjiga-gradskoj-biblioteci/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!