Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Ne postoji sila koja će nas naterati da priznamo Kosovo

Ne postoji sila koja će Srbiju naterati da prizna Kosovo, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i poručio da se mora postići kompromis, te da i Beograd i Priština moraju da odstupe od svojih tvrdih stavova, jer je to smisao kompromisa.

„Hoćemo da napravimo kompromis i dogovor, ali mora neko u svetu i na Kosovu da razume da Srbija ima svoje interese. Ne postoji sila koja Srbiju može da natera da prizna nezavisnost Kosova, moramo da razgovaramo i da se dogovaramo. Da rešenja u potencijalnoj budućnosti budu bolna i za vas i za nas, samo tako mogu da budu rešenja“, rekao je Vučić.

Vučić je na pitanje novinara iz Prištine u pauzi Beogradskog bezbednosnog foruma rekao da Beograd želi pregovore sa Albancima, ali da i oni moraju da razumeju da Srbija ima svoj interes, da ne doživljava Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu i da je zato potrebno da se sedne i razgovara.

On je rekao da je nemoguće da se postigne dogovor u kojem će Albanci da budu srećni, a Srbi nesrećni.

„Moramo da budemo većim delom nezadovoljni da bi bilo šansi za budućnost. U suprotnom, samo ćemo kopati duboke rovove za koje se nadam da neće biti ratnički, već politički“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da, kao što on u Srbiji može da govori o kompromisu, tako moraju i drugi da govore o tome.

On je rekao i da se nada nastavku dijaloga „vrlo skoro“.

Predsednik je rekao i da će Srbija činiti sve da ne dođe do formiranje vojske Kosova, a da će, ako se dogode, donositi odluke.

„Naš posao je da uradimo sve da se ne dogodi najgori scenario dovođenja Srbije u nemoguću poziciju. Ako dođe do toga, bićemo u izuzetno teškoj situaciji“, rekao je Vučić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/18/ne-postoji-sila-koja-ce-nas-naterati-da-priznamo-kosovo/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!