Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Nebojša Petronić postavljen za načelnika Gradske uprave Valjeva

Na današnjoj sednici Gradskog veća, Nebojša Petronić, diplomirani pravnik, dosadašnji vršilac dužnosti načelnika, postavljen je za načelnika Gradske uprave, na period od pet godina.

Odluka o raspisivanju javnog konkursa za popunjavanje položaja načelnika Gradske uprave Valjeva doneta je 6. septembra 2021. godine.

Konkursna komisija, obrazovana Rešenjem Gradskog veća, sprovela je postupak po raspisanom javnom konkursu. Odlukom Komisije, utvrđeni su kriterijumi i merila za ocenu stručnih osposobljenosti, znanja i veština kandidata u izbornom postupku.

Na sednici održanoj 29. septembra 2021. godine, utvrđeno je da su na javni konkurs prispele dve prijave. Prijave su bile blagovremene, dopuštene, razumljive, potpune i da su uz iste priloženi svi potrebni dokazi.

Članovi Komisije su ponaosob vrednovali odgovore kandidata na postavljena pitanja ocenama od 1 do 3. Na osnovu rezultata kandidata na proveri stručne osposobljenosti, znanja i veština, sastavljena lista za izbor kandidata, na kojoj je Komisija Petronića ocenila sa prosečnom ocenom 3.

Osim postavljanja načelnika Gradske uprave, Gradsko veće je prihvatilo i izveštaje o realizaciji programa poslovanja JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“, kao i javnih komunalnih preduzeća „Vidrak“, „Vodovod“, „Toplana“ i „Polet“ za period od 1.1.2021. do 30.6.2021. godine.

Prihvaćen je i predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni i dopuni cenovnika usluga JKP „Polet“ Valjevo.

Sednica Gradskog veća grada Valjeva, 07.10.2021. godine.

Izvor: portal “Lepa reč Valjeva”

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!