Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Negovati sećanje na stradale u NATO bombardovanju

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odao je danas poštu pripadnicima MUP-a poginulim tokom bombardovanja 1999. godine, poručivši da žrtve heroja koji su dali svoje živote da bi Srbija bila sigurna i stabilna ne smeju biti zaboravljene

Stefanović je, nakon polaganja venca na spomen-ploču poginulim pripadnicima MUP-a u Ulici kneza Miloša, istakao da je obeležavanje 18-godišnjice od NATO agresije na našu zemlju prilika da se setimo 167 heroja iz redova policije koji su dali svoje živote da bi Srbija bila bezbedna.

Ti ljudi se nisu plašili za svoje živote i ponudili su najvrednije što imaju, voleći Srbiju i učeći sve nas kako se voli zemlja i kako se za nju bori, naveo je potpredsednik Vlade.

Prema njegovim rečima, osim sećanja na ove heroje, moramo pokazati i brigu za njihove porodice.

Danas Srbija bije neke drugačije bitke jer se borimo za više radnih mesta, jaču ekonomiju, političku i drugu stabilnost. Hoćemo da pokažamo da je Srbija mesto u kojem se može dobro živeti, hoćemo da budemo garant stabilnosti ne samo za svoje građane, već i za sve države regiona, poručio je on.

Zato nam je, kako je istakao, važno da pokažemo poštovanje prema žrtvama, ali i da ukažemo na to da Srbija može i mora da ide snažnije napred.

srbija.gov.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!