Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

„Neka nam Nova 2023. godina donese, mir, zdravlje, blagostanje, porodičnu sreću, puno uspeha na ličnom i profesionalnom planu“

„U 2022. godini Skupština grada Valjeva je dinamično radila, a to se ilustruje činjenicom da smo održali devet radnih sednica, usvojili 247 tačaka i uspešnu godinu zaokružili donošenjem budžeta za 2023. godinu. Zadovoljna sam tom činjenicom, jer od kad sam odbornik, od 2012. godine, prvi put smo usvojili budžet na vreme. Na jučerašnjoj sednici smo prvi put usvojili na vreme i planove poslovanja preduzeća i ustanova, što u prethodnom periodu nije bio slučaj“, osvrnula se na godinu koja je na izmaku, predsednica Skupštine grada Valjeva dr Snežana Rakić, a povodom novogodišnjeg koktela koji je održan za odbornike i predstavnike svih najznačajnijih gradskih institucija.

Predsednica Skupštine je istakla da će novina u narednoj godini biti elektronski sistem rada Skupštine grada Valjeva, u okviru projekta, vrednog šest miliona dinara, koji finansira Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

„Stvorili smo  uslove da već u januaru u potpunosti krenemo sa takvim sistemom. Zbog toga smo uradili izmene i dopune poslovnika, a najznačajnije izmene se odnose na elektronski sistem, dostavu materijala, sistem toka vođenja sednice i na elektronsko glasanje. Ovakvim uvođenjem postižu se značajne troškovne uštede, jer smo do sada štampali na hiljade strana. Vidite da je svaka sednica imala veliki broj tačaka, pa će se uštede odnositi i na dostavu materijala na odredišta naših odbornika“, istakla je dr Snežana Rakić.

Predsednica je rekla da je zadovoljna radom Skupštine, a pravila koja je primenjivala su važila za sve odbornike.

„Rukovodila sam se isključivo poslovnikom Skupštine grada Valjeva. Svaki odbornik je imao dovoljno prostora u odnosu na tačke dnevnog reda, da iznese svoje stavove, predloge, kritike, ali je ključno u funkcionisanju Skupštine je kultura dijaloga. Svi treba da radimo na istom zadatku, da analiziramo, sagledavamo, unapređejume sva rešenja, koja treba da budu u funkciji što bržeg privrednog razvoja grada Valjeva i boljeg životnog standarda, koji se ogleda kroz povećana lična primanja građana“, naglasila je predsednica Skupštine grada Valjeva.

„Vodićemo računa u vezi obimnosti broja tačaka na svakoj sednici. U želji da se usvoje planovi, programi preduzeća i ustanova, napravili smo iskorak. To je bio ključni razlog zašto smo imali toliko tačaka na jučerašnjoj sednici. Pokušali smo da budemo što efikasniji, jer smo išli na objedinjenu raspravu i trudili smo se da maksimalno doprinesemo efikasnom radu Skupštine“, zaključila je predsednica.

„Neka nam Nova 2023. godina donese, u prvom redu mir, zdravlje, blagostanje, porodičnu sreću, ali i puno uspeha na ličnom i profesionalnom planu“, čestitka je koju je svim građanima Valjeva, u ime Skupštine grada i u svoje ime,  uputila predsednica Skupštine grada Valjeva dr Snežana Rakić.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!