Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Nemanja Matić posetio FK „Železničar“ Lajkovac

Koristeći ligašku pauzu zbog održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu, legendarni srpski fudbaler Nemanja Matić, sada član italijanske Rome, boravi u svom Ubu. Zajedno sa predsednikom opštine Ub Darkom Glišićem danas je posetio komšijski FK Železničar iz Lajkovca, želeći da im pruži podršku na putu oporavka kluba sa velikom tradicijom. Klub sa istorijom dugom 95 godina sada igra Kolubarsko-mačvansku zonu, a svojevremeno je igrao Drugu ligu u SRJ, kasnije bio dugogodišnji stabilan srpskoligaš. Dočekali su ih predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, članovi uprave kluba i treneri,  a pogotovo dečaci iz Škole fudbala.

 

Vrlo prirodan i neposredan, Matić je bio potpuno na raspolaganju oduševljenim dečacima Željine fudbalske škole. Razgovarao je sa njima, fotografisao se grupno i pojedinačno, davao autograme, a najvažnije od svega – preneo im važne poruke o tome kako postati uspešan sportista i čovek. Za najmlađe lajkovačke fudbalere ovo je bio trenutak koji će dugo pamtiti, ali i Nemanju vežu lepe uspomene za stadion Železničara: probnu utakmicu za lazarevačku Kolubaru igrao je baš u Lajkovcu i to je prošlo uspešno. Kasnije je otišao u Košice, pa Benfiku, da bi zatim postao zvezda Čelzija i Mančester Junajteda i reprezentativac Srbije.

 

– Poručio sam im da, ako vole fudbal, vredno rade svaki dan, da nikada ne odustaju, da slušaju trenere i vole svoj klub. To je osnov uspeha. Talenat je neophodan da bi se uspelo u sportu, ali to je 10-20 odsto uspeha, a sve ostalo je želja, glad za dokazivanjem i rad. Celu karijeru sam nekom želeo da dokažem da sam dobar fudbaler, a ostalo je dolazilo po sebi. Volim omladincima da kažem da nikada ne treba da jure novac, jer će novac pratiti karijeru ako budu dobri u tome što rade. Kao što je poznato, trenutno se bavim Jedinstvom i Vrelom i želim da bolje sarađujemo sa Željom iz Lajkovca jer smo komšije. Naravno, zdrav rivalitet treba da postoji, ali ne i mržnja, tome treba da učimo našu decu.

 

Neposredno pred početak Svetskog prvenstva u Kataru neizbežno je bilo pitanje o šansama naše reprezentacije:

 

– Srbija je napravila velika uspeh plasmanom na Svetsko prvenstvo, bili smo prvi u grupi ispred velikog Portugala. Siguran sam da će momci dati sve od sebe, kao i stručni štab, ceo kolektiv. Naše je da ih bodrimo i očekujemo najbolje, ali ne treba da pravimo veliki pritisak jer imamo izuzetno tešku grupu, tako da bi za mene i prolazak ove grupe bio istorijski uspeh. Mnoge reprezentacije se nisu plasirale, tako da treba da uživamo i jedva čekam da počne.

 

Miloš Rakić, direktor Škole fudbala Železničara, rekao je da u obnovljenoj školi fudbala trenira oko 70 dečaka, a do pre četiri meseca praktično nije ni postojala. Godišta 2014. i 2012. već su postigla odlične rezultate u ligi koju organizuje OFS Lazarevac, a  par kadeta ističe ozbiljnu kandidaturu za prvi tim. U dobrim uslovima, uz podršku loklane samouprave, radi se dobro, sa težnjom za omasovljenjem Škole fudbala.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!