Вести

Немања Матић посетио ФК „Железничар“ Лајковац

Користећи лигашку паузу због одржавања Светског првенства у фудбалу, легендарни српски фудбалер Немања Матић, сада члан италијанске Роме, борави у свом Убу. Заједно са председником општине Уб Дарком Глишићем данас је посетио комшијски ФК Железничар из Лајковца, желећи да им пружи подршку на путу опоравка клуба са великом традицијом. Клуб са историјом дугом 95 година сада игра Колубарско-мачванску зону, а својевремено је играо Другу лигу у СРЈ, касније био дугогодишњи стабилан српсколигаш. Дочекали су их председник општине Лајковац Андрија Живковић, чланови управе клуба и тренери,  а поготово дечаци из Школе фудбала.

 

Врло природан и непосредан, Матић је био потпуно на располагању одушевљеним дечацима Жељине фудбалске школе. Разговарао је са њима, фотографисао се групно и појединачно, давао аутограме, а најважније од свега – пренео им важне поруке о томе како постати успешан спортиста и човек. За најмлађе лајковачке фудбалере ово је био тренутак који ће дуго памтити, али и Немању вежу лепе успомене за стадион Железничара: пробну утакмицу за лазаревачку Колубару играо је баш у Лајковцу и то је прошло успешно. Касније је отишао у Кошице, па Бенфику, да би затим постао звезда Челзија и Манчестер Јунајтеда и репрезентативац Србије.

 

– Поручио сам им да, ако воле фудбал, вредно раде сваки дан, да никада не одустају, да слушају тренере и воле свој клуб. То је основ успеха. Таленат је неопходан да би се успело у спорту, али то је 10-20 одсто успеха, а све остало је жеља, глад за доказивањем и рад. Целу каријеру сам неком желео да докажем да сам добар фудбалер, а остало је долазило по себи. Волим омладинцима да кажем да никада не треба да јуре новац, јер ће новац пратити каријеру ако буду добри у томе што раде. Као што је познато, тренутно се бавим Јединством и Врелом и желим да боље сарађујемо са Жељом из Лајковца јер смо комшије. Наравно, здрав ривалитет треба да постоји, али не и мржња, томе треба да учимо нашу децу.

 

Непосредно пред почетак Светског првенства у Катару неизбежно је било питање о шансама наше репрезентације:

 

– Србија је направила велика успех пласманом на Светско првенство, били смо први у групи испред великог Португала. Сигуран сам да ће момци дати све од себе, као и стручни штаб, цео колектив. Наше је да их бодримо и очекујемо најбоље, али не треба да правимо велики притисак јер имамо изузетно тешку групу, тако да би за мене и пролазак ове групе био историјски успех. Многе репрезентације се нису пласирале, тако да треба да уживамо и једва чекам да почне.

 

Милош Ракић, директор Школе фудбала Железничара, рекао је да у обновљеној школи фудбала тренира око 70 дечака, а до пре четири месеца практично није ни постојала. Годишта 2014. и 2012. већ су постигла одличне резултате у лиги коју организује ОФС Лазаревац, а  пар кадета истиче озбиљну кандидатуру за први тим. У добрим условима, уз подршку локлане самоуправе, ради се добро, са тежњом за омасовљењем Школе фудбала.

Uspon
Back to top button