Вести

Неодмерене изјаве албанских политичара претња миру и стабилности на Балкану и Европи

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas, povodom izjave predsednika Opštine Bujanovac Jonuza Muslijua da je „unija Albanije sa Kosovom bez Medveđe, Bujanovca i Preševa besmislena“, da albanski političari postaju glavna pretnja miru i stabilnosti na Balkanu i Evropi.

Zvanični sajt Vlade Republike Srbije prenosi izjavu Dačića u celini:

„Koordinirane izjave ‎Rame, Tačija i Muslijua pokazuju da je Velika Albanija cilj svih Albanaca. Danas je Musliju tome pridodao i Niš, sutra će i Skoplje, Ulcinj, Epir…

Albanski političari postaju glavna pretnja miru i stabilnosti na Balkanu i Evropi. Albanci bi trebalo da dobro odmeravaju svoje reči, jer nema na međunarodnoj sceni više njihovih zaštitnika koji su bombardovali Srbiju kako bi Kosovo oteli Srbiji. To se više nikad neće ponoviti.

Srbija nikog ne provocira, ali se nikoga i ne plaši. Hoće li EU, SAD, Velika Britanija, progovoriti? Ako to ne učine i ovoga puta, kad je Velika Albanija stigla do Niša, biće direktno odgovorni za posledice.

Srećom, sve je ovo samo pusti san. Ali, iskustvo nas uči koliko je kratak put od snova do košmara“, navodi se u izjavi Dačića.

[hr style=“double“]izvor:srbija.gov.rs foto:vijestiizregije.info[hr style=“double“]

Uspon
Back to top button