Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Nestanak deteta je prioritet za policiju i ona postupa hitno

[hr style=”double”]izvor:mup foto:mup[hr style=”double”]

Popović Ivković koja je učestvovala u obeležavanju Međunarodnog dana nestale dece na novosadskom Trgu Slobode, navela je da je tokom prošle godine, brzom i efikasnom intervencijom, policija evidentirala i rasvetlila 1.113 slučajeva nestanaka dece…

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Biljana Popović Ivković izjavila je danas u Novom Sadu da je nestanak deteta uvek prioritet za policiju i da u svakom od prijavljenih slučajeva ona postupa hitno.

Popović Ivković koja je učestvovala u obeležavanju Međunarodnog dana nestale dece na  novosadskom Trgu Slobode, navela je da je tokom prošle godine, brzom i efikasnom intervencijom, policija evidentirala i rasvetlila 1.113 slučajeva nestanaka dece.

„Od ukupnog broja prijavljenih nestanaka najviše je dece i maloletnika koji su pobegli od kuće, iz domova za nezbrinutu decu, škola, prihvatilišta.  Razlozi su razni od ljubavnih problema, loših ocena, svađe sa roditeljima i vršnjačke svađe, nasilja u porodici“, objasnila je Popović Ivković.

Ukazavši da deca iz ustanova socijalne zaštite u nekim slučejevima beže i po tri puta na dan, Popović Ivković je istakla da policija i u tim situacijama, iz predostrožnosti, ne obustavlja objavu potrage.

„Nijedan nestanak deteta policija ne shvata olako. Ne samo danas, već svakoga dana treba da budemo budni, posvećeni i obazrivi kada su najmlađi u pitanju. I u tome moramo svi da učestvujemo policija, porodica, škola, celokupno društvo“, naglasila je Popović Ivković.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je navela, otvoreno je za sve incijative koje mogu unaprediti rad policije i doprineti da se postigne veća bezbednost dece.

„Imamo zajednički cilj – da nam deca budu bezbedna. Ukoliko ostvarimo zajedništvo i udruženo se angažujemo postićemo najviši nivo bezbednosti za našu decu“, rekla je državni sekretar.

Ona je dodala da je Ministarstvo unutrašnjih poslova ove godine sa fondacijom „Tijana Jurić“ potpisalo Sporazum o saradnji kojim se unapređuju procedure postupanja u slučajevima nestale dece, kao i da sa udruženjem „Astra“ ima  dugogodišnju saradnju.

„Policija je tu da služi građanima, da im bude na usluzi, da brine o njihovoj bezbednosti, da osigura stabilnost države. Tu smo da štitimo decu od svih opasnosti koje ih vrebaju. Tražimo od vas podršku, jer samo zajedno učinićemo da naša zemlja bude mesto bezbrižnog detinjstva naših mališana“, zaključila je Popović Ivković.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!