Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKultura

Noć muzeja u galeriji Trnavac

Pored izložbe iz bogate poklon kolekcije pod nazivom „Umetnost šest kontinenata“, Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ prirediće u subotu, 19. maja, u okviru manifestacije „Noć muzeja“ i koncert „Sloboda zvukom“, koji je zakazan za 21 sat.

Na koncertu nastupaju tenor Marko Tomić, Zoran Siriški-gitara i Nikola Savić-kontrabas i ovaj trio će izvesti program tzv. popularne klasike. U okviru njihovog muzičkog predstavljanja za „Noć muzeja“, publika će, između ostalog, moći da čuje ariju iz opere „L`arlesiana“, kao i napolitanske i ruske pesme. Gosti njihovog koncerta u Internacionalnom umetničkom studiju biće hor „Vacapella“ i pijanistkinja Teodora Rafailović, učenica IV godine Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“ u klasi profesora Ivana Rabasovića.

U postavci „Umetnost šest kontineneta“ koja će krasiti zidove Galerije u „Noći muzeja“ i narednih mesec dana, publika će moći da vidi slike, skulpture i instalacije umetnika iz Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Južnoafričke republike, Venecuele, Meksika, Kube, Japana, Južne Koreje, Grčke, Engleske, Francuske i Crne Gore.

Vrata Galerije Studija biće otvorena za sve posetioce u „Noći muzeja“ u periodu od 17 do 01 čas.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!