ВестиСпорт

Nov košarkaški teren na Pećini po FIBA standardima

U narednom periodu trebalo bi da počne realizacija projekta rekonstrukcije košarkaškog terena na Pećini, koji će između ostalog imati opremu po FIBA standardima. Grad Valjevo je od Ministarstva omladine i sporta za taj projekat dobilo oko 7 i po miliona dinara.

Prema rečima načelnice Odeljenja za lokalni razvoj Tijane Todorović „odobrena finasijska sredstva biće u potpunosti dovoljna za rekonstrukciju otvorenog košarkaškog terena Zdravljak na Pećini onako kako je projektom i planirano i on će se tim iznosom u potpunosti staviti u funkciju“.

Najviše novca, 4 miliona dinara, biće izdvojeno za opremu, koja će, kako je predviđeno projektom, biti po FIBA standardima. Košarkašku teren na Pećini će, između ostalog tako imati sportski multifunkcionalni portabl pod, mobilne koš konstrukcije za ulični basket i staklene table sa regulacijom visine sa semaforom.

„U oktobru mesecu uslediće potpisivanje ugovora sa nadležnim Ministarstvom. Zatim ide raspisivanje javne nabavke i naravno izbor izvođača radova putem tendera”, kaže Tijana Todorović, načelnica Odeljenja za lokalni razvoj i naglašava da će realizacija ovog projekta rekonstrukcije košarkaškog terena ići paralelno sa realizacijom projekta postavljanja nove rasvete na Pećini, za šta je Direkcija za urbanizam od Ministarstva turizma dobila sredstva u iznosu od 4 miliona dinara.

izvor: valjevskaposla.info

Uspon
Back to top button