Вести

Нова Србија има решење за Србијанку

Градски одбор Нове Србије склопио је коалициони споразум са Српском напредном странком о заједничком наступу на локалним изборима. Уколико та коалиција освоји градску власт, у шта је Радован Влајкловић, председник ГО НС чврсто уверен, питање Србијанке почеће да се решава кроз неколико месеци. Тада ће бити запослено око 100 радника. Кроз две-три године Србијанка ће бити оно што је била и што треба да буде – најбољи ослонац за пољопривреднике ваљевске општине, рекао је Радован Влајковић, председникк ГО НС.
Нова Србија ће са СНС притискати Владу Србије да се питање Србијанка реши. Поготово што ни до сада није седела скрштених руку: у Новом Саду је пронашла угледну домаћу фирму која је спремна да купи Србијанку. Али држава мора да помогне да се убрза судски процес како би се, коначно, знао правни статус Србијанке.
Предлози да се објекти Србијанке уступе некоме на коришћење су без основа. Јер, кров хладњаче је проваљен, машине су уништене, енергана и струја су девастиране, додала је Анђелка Томашевић, председнца Клуба пословних жена Нове Србије.
То што се Ваљеву десило на задњој седнци градске скупштине велика је срамота. Владајућа већина је заказала седницу, она је дужна и да обезбеди кворум, а не да за неодржавање седнице кривицу пребацује на опозицију, казао је Радомир Поповић Чарли, члан ГО НС.
Он је додао да смо ми велемајстори да сваког вредног провучемо кроз блато. То се, нажалост, догодило ни кривом ни дужном др Бошку Ђукановићу.
Ваљево и не треба своје људе, који су овде рођени и одрасли, да проглашава почасним грађанима. Али зато Нова Србија предлаже да сваки човек са стране, који овде запосли макар 50 људи, добије звање почасног грађанина.
„Нова Србија ће бити поуздан коалициони партнер Српској напредној странци. Никаквих посебних захтева у разговорима око коалиције нисмо имали. С пуним уверењем и одговорношћу поручујемо грађанима Ваљева да ће наредна градска власт, бити неупоредиво боља од ове којој сада истиче мандат“, казао је на крају обраћања новинарима, Радован Влајковић, председник ГО НС.

Uspon
Back to top button