Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Nova Srbija ima rešenje za Srbijanku

Gradski odbor Nove Srbije sklopio je koalicioni sporazum sa Srpskom naprednom strankom o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima. Ukoliko ta koalicija osvoji gradsku vlast, u šta je Radovan Vlajklović, predsednik GO NS čvrsto uveren, pitanje Srbijanke počeće da se rešava kroz nekoliko meseci. Tada će biti zaposleno oko 100 radnika. Kroz dve-tri godine Srbijanka će biti ono što je bila i što treba da bude – najbolji oslonac za poljoprivrednike valjevske opštine, rekao je Radovan Vlajković, predsednikk GO NS.
Nova Srbija će sa SNS pritiskati Vladu Srbije da se pitanje Srbijanka reši. Pogotovo što ni do sada nije sedela skrštenih ruku: u Novom Sadu je pronašla uglednu domaću firmu koja je spremna da kupi Srbijanku. Ali država mora da pomogne da se ubrza sudski proces kako bi se, konačno, znao pravni status Srbijanke.
Predlozi da se objekti Srbijanke ustupe nekome na korišćenje su bez osnova. Jer, krov hladnjače je provaljen, mašine su uništene, energana i struja su devastirane, dodala je Anđelka Tomašević, predsednca Kluba poslovnih žena Nove Srbije.
To što se Valjevu desilo na zadnjoj sednci gradske skupštine velika je sramota. Vladajuća većina je zakazala sednicu, ona je dužna i da obezbedi kvorum, a ne da za neodržavanje sednice krivicu prebacuje na opoziciju, kazao je Radomir Popović Čarli, član GO NS.
On je dodao da smo mi velemajstori da svakog vrednog provučemo kroz blato. To se, nažalost, dogodilo ni krivom ni dužnom dr Bošku Đukanoviću.
Valjevo i ne treba svoje ljude, koji su ovde rođeni i odrasli, da proglašava počasnim građanima. Ali zato Nova Srbija predlaže da svaki čovek sa strane, koji ovde zaposli makar 50 ljudi, dobije zvanje počasnog građanina.
“Nova Srbija će biti pouzdan koalicioni partner Srpskoj naprednoj stranci. Nikakvih posebnih zahteva u razgovorima oko koalicije nismo imali. S punim uverenjem i odgovornošću poručujemo građanima Valjeva da će naredna gradska vlast, biti neuporedivo bolja od ove kojoj sada ističe mandat”, kazao je na kraju obraćanja novinarima, Radovan Vlajković, predsednik GO NS.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!