Vesti

Nove 74 protivgradne rakete

Pored redovnog snabdevanja protivgradnih stanica raketama, na teritoriji opštine Valjevo obezbeđene su i vanredne nabavke, još 74 protivgradne rakete u ovoj sezoni koje će se rasporediti na 34 mesta sa kojih 62 strelca u vremenu od 15. aprila do 15. oktobra treba da brane voćnjake, njive, bašte i ostale poljoprivredne površine od gradonosnih oblaka. Za dodatnu nabavku raketa iz sredstava budžeta Grada Valjeva izdvojeno je 2 miliona dinara.

– Po zakonu, mi nismo bili obavezni da učestvujemo u nabavci raketa, jer to radi Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije – sektor za vanredne situacije, koje iz budžeta Republike Srbije dobija novac za te namene. Imajući u vidu klimatske promene, velike štete od grada poslednjih godina i teškoće u finansiranju protivgradne odbrane iz budžeta Republike Srbije, opredelili smo se da pomognemo u nabavci raketa, izjavio je za VA1.info diplomirani inženjer Nikola Radojičić, član Gradskog veća.

Narednih dana raspisaće se tender za nabavku raketa. Očekuje se da će na njemu pored ostalih, učestvovati i HK Krušik koja je takođe osvojila proizvodnju protivgradnih raketa, koje su se pokazale veoma efikasne u razbijanju gradonosnih oblaka.

Uspon
Back to top button