Вести

Нове 74 противградне ракете

Поред редовног снабдевања противградних станица ракетама, на територији општине Ваљево обезбеђене су и ванредне набавке, још 74 противградне ракете у овој сезони које ће се распоредити на 34 места са којих 62 стрелца у времену од 15. априла до 15. октобра треба да бране воћњаке, њиве, баште и остале пољопривредне површине од градоносних облака. За додатну набавку ракета из средстава буџета Града Ваљева издвојено је 2 милиона динара.

– По закону, ми нисмо били обавезни да учествујемо у набавци ракета, јер то ради Министарство унутрашњих послова Србије – сектор за ванредне ситуације, које из буџета Републике Србије добија новац за те намене. Имајући у виду климатске промене, велике штете од града последњих година и тешкоће у финансирању противградне одбране из буџета Републике Србије, определили смо се да помогнемо у набавци ракета, изјавио је за VA1.info дипломирани инжењер Никола Радојичић, члан Градског већа.

Наредних дана расписаће се тендер за набавку ракета. Очекује се да ће на њему поред осталих, учествовати и ХК Крушик која је такође освојила производњу противградних ракета, које су се показале веома ефикасне у разбијању градоносних облака.

Uspon
Back to top button