Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Prestaje sa radom Direkcija za robne rezerve

Direkcija za poljoprivredu i robne rezerve grada Valjeva prestaće sa radom najkasnije do prvih dana meseca aprila ove godine. Konačnu odluku o tome doneće već na prvoj narednoj sednici odbornici grada Valjeva. Gašenje Direkcije uslovljeno je i novim zakonskim propisima.

Ona se do sada bavila obezbeđivanjem rezervi u živoj stoci, pre svega junećeg i ovčijeg mesa, šećera, ulja i drugih prehrambenih proizvoda. Prestankom njenog rada sva imovina, zalihe u vidu stočnog fonda i novac koji se izdvaja iz budžeta za podsticaj razvoja poljoprivrede biće preneto na novosnovano Javno preduzeće „Agrorazoj – valjevske doline“.

Samo u ovoj godini gradskim budžetom predviđeno je da se u podsticaj razvoja poljoprivrede, a za podizanje novih zasada, voćnjaka, nabavku rasne stoke, unapređivanje pčelarstva i ostalih poslova u poljoprivredi uloži 8 miliona dinara. Kao kapital novoosnovanom javnom preduzeću biće prenete zalihe stada rasnih ovaca, krava kod zemljoradnika u vrednosti od 13 miliona dinara, ali i potraživanja u ugovorenim a neizvršenim obavezama od preko 130 miliona dinara, kaže za VA1.info, diplomirani inženjer Nikola Radojičić, član Gradskog veća.

Tokom proteklih godina u radu Direkcije za poljoprivredu i robne rezerve grada Valjeva bilo je, o tome se vodila rasprava i na ranijim sednicama Skupštine opštine, raznih nepravilnosti, pa čak i zloupotreba o čemu se pred nadležnim sudovima vode postupci.

Za vršioca dužnosti direktora novoosnovanog Javnog preduzeća „Agrorazvoj – valjevske doline“ predložen je Bogdan Bošković, diplomirani ekonomista iz Valjeva.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!