ВестиРегион

Нове куће за две породице

[hr style=“double“]izvor:ljig.rs foto:ljig.rs[hr style=“double“]

Predsednik opštine Ljig, Dragan Lazarević, prisustvovao je danas svečanoj primopredaji stambenih objekata porodicama Stojnić i Pavlović u selima Brančić i Štavica.

Nove kuće za dve porodice foto:ljig.rs

U okviru projekta „Nastavak podrške u obnovi kuća i ekonomskoj revitalizaciji poplavljanih područja u Srbiji“, međunarodna organizacija ASB je sredstvima Evropske unije finansirala izgradnju pet kuća na teritoriji opštine Ljig onim ugroženim porodicama čiji su domovi oštećeni usled pojave klizišta 2014. i 2015. godine.

Nove kuće za dve porodice foto:ljig.rs

Prilikom današnje posete, predstavnici ASB-a, izvođača radova i opštine Ljig, potpisali su zapisnike o primopredaji, čime su izgrađeni objekti i zvanično postali vlasništvo porodica Milojka Stojnića iz Brančića i Stane Pavlović iz Štavice.

Nove kuće za dve porodice foto:ljig.rs

Pored izvedenih građevinsko-zanatskih radova, kuće su opremljene nameštajem i belom tehnikom. Domaćini su izrazili svoju neizmernu zahvalnost donatorima i opštini Ljig, koja je partnerski učestvovala u realizaciji projekta obezbeđivanjem priključaka za struju, vodu i kanalizaciju.

 

Uspon
Back to top button