Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Nove medalje valjevskih rvača

U Mladenovcu je za vikend održan međunarodni turnir na kome je nastupilo preko 200 rvača iz 28 klubova i šest zemalja, a zapažen nastup imali su rvači valjevske Mladosti osvajanjem dve medalje. Strahinja Đermanović i Ilija Lazarević bili su drugi pošto su zaustavljeni tek u finalima svojih kategorija, dok je Bojan Đurđević osvojio peto mesto.

Strahinja Đermanović je nastupio u juniorskom uzrastu u kategoriji do 84 kilograma, gde ga je u finalu sa 4-1 pobedio Rumun Nikolesku. Uprkos porazu u finalu, Đermanović je prikazao odlično rvanje na ovom turniru, naročito u polufinalnom duelu kada je tušem pobedio starog rivala i aktuelnog prvaka države Aleksandra Simovića iz Kragujevca

Ilija Lazarević je u finalu kategorije do 76 kilograma u kadetskom uzrastu poražen od Bugarina Galinova, koji je ovoga puta bio prejak za mladog Valjevca. Lazarević je na putu do finala bio siguran protiv predstavnika Grčke i Bugarske, dok je treći valjevski rvač Bojan Đurđević osvojio peto mesto, pošto je u meču za treće mesto poražen od Nikole Simovića iz Kragujevca.

Za vreme turnira u Mladenovcu održan je i Liga odbor Druge lige, koja će početi sredinom oktobra, a u kojoj će nastupiti i valjevska Mladost. Predsednik kluba Dušan Arsenijević istakao je da je Valjevo zainteresovano za organizaciju jednog turnira Druge lige, u cilju promocije sporta, a Mladost će nastupiti sa sopstvenim snagama, što će biti veliko iskustvo za mlade valjevske rvače.

 

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!