Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Politika

Novi izbori, a obećanja…

U Srbiji i u Valjevu nova radna mesta su i dalje goruće pitanje. U tom smislu vredi se pred nove izbore podsetiti na obećanja koja su o tome ranije davana ovde u Valjevu.

Predsednik Okružnog odbora SPS, Dragan Jeremić, kazao je godinu dana nakon prethodnih izbora ”kako će od Ivice Dačića odlučno tražiti da dovede neke ozbiljne investitore u Valjevo, da se narod zaposli”. Jer da SPS u Valjevu uvek dobija više glasova nego što ta stranka osvoji na republičkom nivou”. ”Šta da kažem narodu pred sledeće izbore, ako se doprinos valjevskih socijalista ne uvaži od vrha stranke?’’ pitao je tada Dragan Jeremić. On je najavio ostavku na funkcije koje obavlja, ukoliko se stanje u Valjevu po pitanju zapošljavanja osetno ne popravi u roku od nekoliko meseci. Tada je u Valjevu, kao i sada, zvanično bilo oko 8 800 nezaposelnih, s tim što je sam Jeremić na taj broj dodavao još 4 000 onih koji nemaju posao, ali se iz nekih razloga ne vode na Zavodu za zapošljavanje.
Predsednik Udruženja građana “Pobeda”, Dragoljub Krstić, govorio je o minimum 15 000 nezaposlenih u Valjevu. On je marljivo i precizno na svakoj sednici Skupštine grada nabrajao sva preduzeća koja su pogašena u Valjevu. Pri tome je najavljivao kako će “Pobeda”, kada dođe na vlast, pružiti značajnu finansijsku pomoć valjevskim preduzećima, kao što se to radilo u SAD sa industrijskim gigantima, da održe proizvodnju i potom zaposle nove radnike. Krstić je gorljivo najavljivao i investicije iz Rusije koje će doći kada “Pobeda” bude učestvovala u valjevskoj vlasti. Ruku na srce Krstić se nije dugo zadržao na vlasti, ali ništa od obećanja nije ni započeto da se ostvaruje.
Po nama su ovo bila najupečatljivija obećanja vezana za prethodne lokalne izbore. Oni koji su ih davali trebalo bi da objasne zašto obećanja nisu ostvarena. Ili je moguće pouzdati se u kratko pamćenje naroda.

Uspon

2 Komrntara

  1. Evo da i dodam još ponešto , ako smo krenuli da otkrivamo pojedinosti : Upravo čuh informaciju da se dotični g-din. “Magistar” upravo vratio sa zimovanja iz Češke, gde je boravio , zamislite, sa vlasnikom jedne privatne firme, izvođačem više građevinskih radova po Valjevu, počevši od uređenja parka “Pećina”, pa nadalje… Kao i zakupcem ski staze na Divčibarama … Ime firme počinje sa “K” … Pa bilo gde u svetu bi “Magistar” bio smenjen sa javne funkcije automatski, samo da se načuje da mu zimovanje finansira firma kojoj daje poslove plaćene iz budžeta ! A verovatno bi bilo i ozbiljnijih posedica, no , u Valjevu je sa trenutnom vlašću, sve moguće !

  2. Naravno da se predizborna obećanja brzo zaboravljaju, građani su kroz svakodnevnu borbu za egzistenciju izgubili svaku veru u istinitost tvrdnji političara, naročito onih “profesionalnih” lokalaca .. Pa čovek koji je pomenut u ovom tekstu ( inače ga pored njegovog opštepoznatog nadimka još zovu i “Magistar” od milja ) nikada u svom životu nije ništa radio osim trošio budžetske pare ! Ne, moram ispraviti sebe, jeste radio nešto privatno u vakuumu između 5. oktobarskih promena i ponovnog dolaska na vlast njegove partije ), i bio izrazito neuspešan .. Pa šta sad, možda se čovek popravio reći ćete, možda je nešto i naučio tokom kratkotrajnog boravka sa one strane rešetaka ( za one koji se ne sećaju , bilo je i toga ) ? Hm… Može biti , naučio zanat, otada nije “zaglavio”, znači to nešto.. A imovinsko stanje mu se izuzetno popravilo, što on donekle i uspeva da sakrije , na žalost birača kojima bi značilo da to vide … Samo pomenimo radio stanice u inostranstvu što je pokupovao, pa lokalne radio stanice ( na tuđa imena naravno ), koje dobiju finansiranje od grada na osnovu “projekta”, pa za par dana menjaju vlasnike, itd. A da ne pominjemo građevinske firme za izvođenje radova po Valjevu, čiji je sat rada najskuplji u Srbiji, i koje osim u Valjevu, NIGDE ne mogu da dobiju posao … A inače su vrlo bliske Magistru .. Ima mnooogo toga da se kaže Magistre, znam da čitaš sve komentare o sebi, ovo je prvi nastavak, biće još, ne brini …

Back to top button
Click to listen highlighted text!