Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Novi parking prostor na Gradcu

Završeno je asfaltiranje novog parking prostora u Ulici Prve brazde na reci Gradac kod „Europroma“ čime je rešen dugogodišnji problem parkiranja vozila na omiljenom šetalištu Valjevaca i unapređena bezbednost saobraćaja.

Vrednost investicije je 2,9 miliona dinara, a izvođač radova je preduzeće „Autotransport“.

U cilju uređenja šetališta pored reke Gradac, u ovom delu grada u toku je niz značajnih infrastrukturnih radova. Sanacija pešačkog mosta je završena, a u toku su i radovi na gabionskoj brani kod mosta „Milovana Glišića“ na reci Gradac.

„Završetkom brane vodu ćemo ponovo da dovedemo u Jaz, omogućićemo rad vodenice, a u velikoj meri ćemo vratiti autentičnost izgleda reke u tom delu toka. Planirali smo i izgradnju gradske plaže. Predviđeno je i čišćenje Berkove brane u avgustu, kada nivo vode bude niži, što je posao od izuzetnog značaja zbog velike količine mulja koji se formirao nakon majskih poplava 2014. godine“, rekao je obilazeći radove načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.

On je ovom prilikom naglasio da je u okviru programa redovnog održavanja ulica u Valjevu, preostalo je još da se uradi nov kolovozni zastor u delu Ulice Prve brazde, kada je reč o uređenju šetališta pored Gradca.

Predviđeno je da se urade i projekti izgradnje biciklističkih staza u Uzun Mirkovoj ulici, u Suvoborskoj ulici do Petnice, a biće urađen i projekat izgradnje pešačke i biciklističke staze u Ulici Norveških interniraca.

„Raspisane su javne nabavke u vrednosti od oko 200 miliona dinara za infrastrukturne radove. U toku su radovi u Dušanovoj ulici u dužini od 350 metara, koji bi po planu trebalo da budu završeni za 30 dana. Uz nov kolovozni zastor i asfaltiranje trotoara, biće prvi put u Valjevu, u ovom delu Dušanove ulice, postavljena LED javna rasveta. Uskoro će početi i radovi u Pantićevoj ulici na deonici od Dušanove do Pop Lukine, gde će najpre JKP „Vodovod“ početi radove“, rekao je Trifunović.

Osim ovih, u toku su i radovi na sanaciji klizišta u Đerdapskoj ulici, kao i u Ulici Pere Komirićanca, a uskoro će početi i sanacija klizišta na potezu Poćuta-Bebića luka. Ukupna vrednost radova je 15 miliona dinara, a izvođači su preduzeća „Kompresor ing“ i „Autotransport“.  U toku je i izrada projektne dokumentacije za sanaciju još 3-4 klizišta gde će radovi početi u drugoj polovini godine.

[hr style=”double”]valjevo.rs foto:Z.Boskovic[hr style=”double”]

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!