ВестиИнформацијеКултураРегион

Novogodišnje čarolije na Beogradskom sajmu: Jezdili konjići kao Deda Mraz

Novogodišnji festival koji je počeo u petak 16. decembra okupio mnogo posetilaca, ali najviše je bilo najmlađih koji su uživali u zabavi

HOĆU da siđem! Aaa! Joooooj!, pa oseka. Opet plima urlika: Aaaaaaaa! Plašim se!

Ovako su u subotu „hrabri“ tinejdžeri isprobavali ogromne vašarske skalamerije na Beogradskom sajmu gde se tradicionalno održava Novogodišnji festival. Po želji birali su sprave i vozali se u njima od podneva. Korpe su se izdizale desetine metara uvis. I tako ukrug. Vrteli su se ringišpili, kamikaze, autići.

– Došao sam sa tatom da vozim mali džip, da naučim sad, pa da vozim veliki kad porastem – kaže petogodišnji Luka. – Idemo sad da zauzmem mesto, pa ne mogu više ništa da vam kažem.

Foto I. Marinković
Foto I. Marinković

Osim malenog dečaka, i stariji su uživali u vožnji. Svetlucava gvožđurija bila je samo jedan od glavnih vašarskih aduta. Drugi su bili neodoljivi konji sa Beogradskog hipodroma. Ispred hale 2, nekoliko ovih životinja stajalo je uparadirano. U odori „Deda Mraza“ čekali su jahače. Dok su se neki osmelili da prvi put uđu u sedlo, drugi su plemenite životinje posmatrali sa strane. Prekrivene crveno-belim ogrtačem, sa kapom u istoj boji i kikama od grive bilo je milina gledati ih. Kao magnet su privlačili kolone ljudi. Posebno poni Srećko na koga je pazio sve vreme Srđan Mladenović.

– Ima šest godina i deca ga vole – kaže Srđan. – Miran je i dobroćudan, pa se mališani ne plaše da mu priđu.

Najniža cena „adrenalina“ je bila 150 dinara koliko je koštao žeton za pojedine sprave luna-parka. Toliko je koštao i krug jahanja.

Festival će trajati do 30. decembra, a ulaz je besplatan.

izvor:novosti.rs

Uspon
Back to top button