Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Obaveštenje za javnost GO Vračar

GO Vračar izdala je danas obaveštenje za javnost.

Obaveštenje  prenosimo u integralnoj verziji:

„Obaveštavamo građane Vračara da je prostor u prizemlju školske zgrade osnovne škole „Kralj Petar II Karađorđević“ (u daljem tekstu Škola), oslobođen od neovlašćenog i neosnovanog korišćenja od strane Stonoteniskog kluba „Crvena zvezda“.
Zaštita intresa Škole i njenih učenika ostvarena je u okončanom sudskom postupku, koji je vođen protiv STK „Crvena zvezda“, uz aktivno učešće nadležnih organa Škole, Gradske opštine Vračar i Grada Beograda. Nakon višedeceniskog korišćenja prostorija bez odgovarajućih saglasnosti, sada su se stekli uslovi da prostor u prizemlju Škole bude dostupan Školi, a pre svega, njenim učenicima, odnosno Vašoj deci. Sada će u potpunosti moći da se koristi u skladu sa potrebama Škole i dece, kao i u cilju normalnog funkcionisanja nastavnih aktivnosti.
Što se tiče STK „Crverna zvezda“, imajući u vidu njegov značaj i važnost za razvoj sporta u ovoj oblasti, nadamo se da će Grad Beograd pomoći u pronalaženju prostora, kako bi se obezbedilo njegovo dalje nesmetano funkcionisanje.
Interes Škole i dece koja pohađaju istu, ulaganje u unapređenje uslova za obrazovanje i poboljšanje uslova u samim školama na Vračaru, prioriteti su rukovodsta Gradske opštine Vračar. U skladu sa zakonskim ovlašćenjima uvek ćemo preduzeti sve mere, u saradnji sa nadležnim gradskim i republičkim organima, da zaštimo opšte, društvene interese, interese škola, kao što je to bilo u ovom slučaju. Samo zajedničkim delovanjem svih nadležnih organa i institucija, uz aktivno učešće svih građana, možemo da stvorimo lepšu i bolju zajednicu u kojoj živimo. Vraćanjem navedenog prostora u posed Škole, stvoriće se dodatni uslovi za bavljenje sportsim aktivnostim, Vaše dece, a što je jedan od značajnih uslova za njihovo odrastanje u zdrave i uspešne ljude“, navedeno je u obaveštenju koje su potpisali predsednik GO Vračar, dr Milan Nedeljković i direktor OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“, Biljana Lazarevski.

https://info24.rs/2018/07/25/obavestenje-za-javnost-go-vracar/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!