Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Obavljen hiljaditi pregled u angio sali čačanske bolnice

Čačak – Angio sala u čačanskoj bolnici puštena je u rad decembra 2017. a zvanično prvi pregled urađen je početkom januara naredne godine, dok je pre dva dana obavljen i hiljaditi.

„Veliki broj intervencija ustvari su bila stentiranja i time možemo biti ponosni, jer upravo to ovu ustanovu izdvaja i daje joj viši nivo zdravstvene zaštite stanovništva Moravičkog okruga. I ne samo njih, jer imamo poslovno – tehničku saradnju i sa bolnicama u Kraljevu i u Novom Pazaru a dolaze nam i pacijenti iz Kosovske Mitrovice. Jednom sedmično nam dolaze konsultanti, dva lekara iz Kliničko bolničkog centra `Dedinje`, profesor Sagić i dr Branko Petrović, a imamo i svoje lekara, jednog kardiologa koji se bavi samo angiologijom dr Tasić i dva lekara koji su ovladali tim intervencijama i dijagnostičko – terapsijskim procedurama i koji su na specijalizacijama iz interne medicine i radiologije”, rekao je direktor Opšte bolnice u Čačku dr Radoslav Milošević.

Direktor Opšte bolnice u Čačku dr Radoslav Milošević, foto: gzs

Prema njegovim rečima čačanska angio sala spada u bolje opremljene i po kapacitetu i po mogućnostima. Oprema zadovoljava trenutne potrebe. Ono što bi trebalo da se nadgradi je da se dijagonostičke procedure rade i na perifernim krvnim sudovima i na centralnom nervnom sistemu.

izvor: gzs

https://infosvetionik.rs/%d0%be%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d1%99%d0%b5%d0%bd-%d1%85%d0%b8%d1%99%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d1%83-%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%b8%d0%be-%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%b8/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!