Вести

Obnova prometne ulice na Čukarici u naredna tri meseca

Počela rekonstrukcija ulice Blagoja Parovića na čukarici.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji Ulice Blagoja Parovića, koji su počeli danas i trajaće naredna tri meseca. Zajedno sa njim, ovu važnu saobraćajnicu na opštini Čukarica obišli su i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, član Gradskog veća Zoran Adamović, predsednik ove opštine Srđan Kolarić i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić.

Kako je tom prilikom precizirao Vesić, ulica je veoma prometna, povezuje Košutnjak sa Požeškom ulicom i nadalje s centrom grada, a njome prolazi i javni gradski prevoz.

– Obezbeđena su sredstva da se ove godine rekonstruiše kilometar ove ulice, što će se raditi u dve faze. Prvih šeststo metara, to jest deo do Trešnjevačke ulice biće završen za oko mesec dana, a nakon toga preostalih četiristo metara, gde predstoje obimniji radovi na vodovodu i kanalizaciji, za još dva meseca – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika se osvrnuo na plan grada da u narednih deset godina bezmalo sve ulice u Beogradu budu obnovljene kako treba, što znači po svim zadatim standardima i na osnovu procena opterećenja Instituta za puteve ili drugih nadležnih institucija kako bi dugo trajale. Takođe, dodao je Vesić, akcenat nije samo na ulicama u centru grada, već se radovi ravnomerno raspoređuju kako bi infrastruktura bila valjana svuda u Beogradu.

Srđan Kolarić je precizirao da je u prethodnom periodu više pažnje posvećeno rubnim delovima opštine, gde je stanje bilo znatno lošije.

– Ovog leta akcenat je na frekventnijim ulicama, pa su tako rekonstruisane ulice Radnička i Žarka Vukovića, a završavaju se i radovi u Ace Joksimovića – istakao je Kolarić.

Predsednik opštine Čukarica ocenio je da su ovakvi radovi veoma značajni za kvalitetniji i bezbedniji saobraćaj i u celosti za bolji život građana.

https://info24.rs/2018/08/23/obnova-prometne-ulice-na-cukarici-u-naredna-tri-meseca/

Uspon
Back to top button