Вести

Obrenovac: Nastavljena kapitalna rekonstrukcija toplovodne mreže

Sistem daljinskog grejanja je glavni element koji život u Obrenovcu čini boljim u odnosu na sve gradove u Srbiji. Trajno opredeljenje JKP ”Toplovod” i Gradske opštine Obrenovac je kontinuirano i intenzivno ulaganje u sanacije i rekonstrukcije kako bi se očuvala pouzdanost infrastrukture.

Danas je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao radove na izvođenju sanacije kod TENT-a A, na prostoru ,,nulte magistrale”.

-Kompletan radioaktivni otap po završetku radova mora da bude procesuiran u skladu sa zakonom. Mora da se zna njegov trag i da se preda kompanijama koje su za to nadležne. Ovo je otrov i sa obzirom na količine i trasu, ovo predstavlja najvažniji posao koji radimo ovog leta. Veliko je angažovanje svih zaposlenih u JKP ,,Toplovod” i stručnog tima koji je odredio da ova trasa bude prioritet, jer ako ovde dođe do malog problema, ceo grad ostaje bez grejanja – istakao je Čučković i najavio početak projektovanja izgradnje toplovodne mreže za naselje ,,Breska”.

Čučković je dodao da su meštani ovog dela Obrenovca nepravedno godinama zapostavljeni, pošto se njihove kuće nalaze veoma blizu TENT-a i istakao da u tom naselju ima više od 40 domaćinstava, koji će se priključiti na toplovodnu mrežu tokom 2019. godine.

Direktor JKP ”Toplovod” Boris Ivković je naglasio da ,,nulta magistrala” predstavlja osnovni transportni vod koji celu opštinu snabdeva sa toplotnom energijom.

-Ove godine radimo 200m podzemnih cevi, radimo tri velike cevi. Njih antikorozivno saniramo, stavljamo zaštitu i toplotnu izolaciju. Važno je istaći da po završetku ove sanacije, narednih 15,20 godina neće biti potrebno intervenisati na najvažnijem delu infrastrukture našeg grada – kazao je Ivković.

Vrednost radova je 7 miliona dinara, dok će sanacija biti gotova za 15 dana.

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrović kazao je da rekonstrukija koja je urađena prošle godine i uštede koju su napravljene zbog investicionih radova, stvorile su višak koji je opredeljen za nove sanacije. On je podsetio da je poslednji put na ovom prostoru rađena sanacija cevi 1981. godine i da je opravdano ulaganje više od 50 miliona dinara ze celokupnu sanaciju mreže u Obrenovcu. Mitrović je ovom prilikom najavio da će po istom principu u narednom periodu biti urađena i rekonstrukcija vodovodne mreže.

https://info24.rs/2018/08/03/obrenovac-nastavljena-kapitalna-rekonstrukcija-toplovodne-mreze/

Uspon
Back to top button