Вести

Od nedelje hladno, mrazevi, kiša i magla

Ako još niste izvadili jakne iz ormara vreme je da ih pripremite jer će nas ovo sunce grejati do nedelje. Dotle će nam i trajati ovo toplo miholjsko leto.

Pad temeprature prognoziran je za nedelju, ali i slaba kiša, a potom ćemo ugaziti u pravu jesen.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) za 30 dana, do 18. novembra će nam najviša dnevna temepratura biti oko 24 stepena, dok će 19. i 20. oktobra ona pasti za dva, tri stepena, da bi u nedelju, 21. ona bila oko 18 stepeni.

Za taj dan prognozirana je i kiša. Ona je, prema grafikonu RHMZ u najavi i narednih dana i to od 23. do 26, do 28. do 3. novembra, pa onda od 4. do 8, zatim 11, pa onda od 13. do 15.

Temperature će se kretati, prema istim podacima, do 19 stepeni, a krajem perioda, od 12. novembra sledi njihov pad na ispod 16 i 15. novembra na ispod 12 stepeni.

Završava se miholjsko leto

I Đorđe Đurić, meteorolog, kaže da nam je od miholjskog leta ostalo još nekoliko dana, odnosno u njemu ćemo uživati do nedelje, kada sledi promena vremena.

– Do subote će nam biti vreme identično današnjem. A najviše dnevne temeprature biće od 20 do 25 stepeni. Vetar će se u potpunosti smiriti. Potom će u subotu, takođe, biti sunčano i toplo, ali za stepen dva niža temepratura – kaže Đurić za „Blic“.

A nedelju – promena.

– Biće pojačan svereozapdni vetar, očekuje se i naoblačenje koje će doneti slabu kišu. Ona će padati u južnim predelima Srbije. Temperatura će pasti i vratiti se na normalne vrednosti za ovo doba godine i iznosiće od 13 na severozapdu zemlje do 19 na jugoistoku. Jutarnja temepratura će biti od 6 do 12 stepeni – kaže Đurić za „Blic“.

Prema njegovim rečima, od sledeće nedelje nam sledi prava jesen.

– Ne očekuje se jače zahlađenje, odnosno očekivane su maksimalne dnevne oko 15 stepeni, što je uobičajeno za treću dekadu oktobra. Što se tiče padavina, još su pod znakom pitanja. Odnosno, nema najave za neke obilne padavine. Do kraja meseca zadržaće se takvo vreme. Imaćemo red sunca, oblaka, slabe kiše – navodi on.

Kako Đurić dodaje, novembar će se nastaviti u istom stilu, odnosno maksimalne dnevne temeprature biće oko 13 stepeni, što je malo iznad proseka.

https://infosvetionik.rs/2018/10/17/od-nedelje-hladno-mrazevi-kisa-i-magla/

Uspon
Back to top button