Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Održan „Čep fest“ u Valjevu

Drugi „Čep fest“ održan je proteklog vikenda u „Omni centru“. Učenici valjevskih osnovnih škola, imali su priliku da u okviru ovog inkluzivnog i ekološkog festivala, kroz edukativne i kreativne radionice, ali i sportske igre, uče o značaju zaštite životne sredine, prikupljajući čepove koji se kasnije recikliraju.

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković, pozdravio je prisutne goste i učesnike festivala.

„Želim sve da vas pozdravim. Samim tim što smo se danas okupili ovde, pokazujemo da nam je stalo do svih ljudi, a naročito do onih koji zbog nekog fizičkog hendikepa moraju da ulože mnogo više napora u životu. Ovo je lepa manifestacija u kojoj Valjevci učestvuju, godinama pomažu ljude, ali pomažu i prirodu, jer smo problem odlaganja plastike pretvorili u dobrobit“, poručio je gradonačelnik Gojković.

Manifestacija „Čep za hendikep“ je održana u saradnji sa Udruženjem „Čep za hendikep“, Udruženjem „Zagrljaj“, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva.

„Manifestacija je namenjena deci, a odlična je prilika da se mališani kroz razne edukativne igre prisete šta znači čep za hendikep i da nauče neke nove veštine, a da nesvesno ili svesno sakupljaju čepove u kasnijoj fazi, kao i da se druže sa decom koja su drugačija. Do sada je zahvaljujući novcu prikupljenom od akcije „Čep za hendikep“ nabavljeno 117 ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom“, naglasio je Zoran Martinov, predsednik Udruženja „Čep za hendikep“.

Ciljna grupa ove manifestacije su deca sa smetnjama u razvoju, deca iz nižih razreda osnovnih škola, ali i sva deca koja gravitiraju u gradu Valjevu.
Lepa Pirgić iz Udruženja „Zagrljaj“, naglasila je da je glavna ideja ove manifestacije da se deca odvoje od društvenih mreža, druže, ali i da se podigne nivo svesti o tome da svaki čep koji je sakupljen nekome može mnogo da znači.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!