Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Održana 103. sednica Gradskog veća

Članovi Gradskog veća na današnjoj 103. sednici nisu razmatrali rešenje o imenovanju direktora JKP „Vidrak“ Valjevo, a dnevni red današnjeg zasedanja dopunjen je sa dve tačke koje se odnose na izmenu Odluke o poveravanju poslova na izgradnji, održavanju i rekonstrukciji objekata Vodovoda u 2020. godini i izmenu rešenja o obrazovanju žalbene komisije.Utvrđen je predlog zaključka o  usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Valjeva za 2020.godinu. Godišnjim programom se utvrđuje vrsta i obim radova koje treba izvršiti u periodu za koji se program donosi, dinamika izvođenja radova i ulaganja sredstava.

Razmatran je predlog Programa organizovanja taksi prevoza na teritoriji grada Valjeva za period 2020 – 2024. godine. Ovim programom taksi prevoza na teritoriji grada Valjeva postiže se kontrolisani ulaz na tržište transportnih usluga, na koji način se postiže viši kvalitet usluga za očuvanje potrebe profitabilnosti taksi prevoznika uz istovremeno obezbeđenje potrebnog nivoa i kvaliteta usluga javnog prevoza.Doneto je rešenje o  utvrđivanju najniže cene usluga u okviru taksi tarife po kojoj se taksi prevoz mora obavljati na teritoriji grada Valjeva. Taksi tarifa je ukupna cena taksi prevoza koja predstavlja zbir pojedinačnih usluga i to cena za start, vožnju po jednom kilometru, odnosno za prevoz po pređenom jednom kilometru, za čekanje po jednom času i za prevoz prtljaga.

Članovi Gradskog veća dali su saglasnost na Odluku o povećanju osnovnog kapitala JKP “Toplana“ Valjevo, kojom je predviđeno povećanje osnovnog kapitala preduzeća u iznosu od 34.000.000 dinara na osnovu uloga grada Valjeva realizovanog u 2019. godini kroz kapitalnu subvenciju iz budžeta grada. Ukupna vrednost osnovnog kapitala nakon povećanja iznosi 454.950.230 dinara.

Utvrđen je predlog Odluke o angažovanju  revizora za obavljanje  eksterne revizije završnog računa budžeta grada Valjeva za 2019.godinu, kojom se reguliše angažovanje revizora za obavljanje eksterne revizije finansijskih izveštaja koji čine sadržaj završnog računa budžeta grada Valjeva za 2019. godinu.Gradsko veće je utvrdilo predlog Odluke o uniformi i oznakama komunalne milicije grada Valjeva. Propisan je  izgled uniforme i oznaka na uniformi komunalne milicije, način nošenja uniformi, delovi uniforme, način zaduženja, zamene i razduženja uniformi i vreme njihovog nošenja. Uniforma je osnovna i svečana, a sastoji se od delova uniforme za muškarce i žene, za letnju i zimsku sezonu.

Utvrđen je predlog  Odluke o izradi plana detaljne regulacije za izgradnju proizvodnog kompleksa “Urban-tehnics“ d.o.o. Valjevo u delu naseljenog mesta  Beloševac. Cilj izrade plana je utvrđivanje pravila uređenja i građenja u skladu sa smernicama iz Prostornog plana i stvaranje planskog osnova za izdavanje građevinskih dozvola, odnosno lokacijskih uslova i uslova nadležnih institucija u postupku sprovođenja objedinjene procedure elektronskim putem.

Doneta je Odluka o otuđenju nepokretnosti – poslovnog prostora  iz javne svojine grada Valjeva.

Prihvaćen je  Izveštaj  o ostvarivanju programa korišćenja sredstava  budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Valjeva  u 2019.godini. Izmenom Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Valjeva u 2019. godini planirane su aktivnosti i projekti u ukupnom iznosu od 55.912.000,00 dinara.

Takođe je prihvaćen godišnji Izveštaj o realizaciji prispelih sredstava na račun budžeta grada Valjeva od naplaćenih novčanih kazni za učinjene prekršaje u saobraćaju u 2019.godini.Razmatrane su  informacije  o stepenu usklađenosti  planiranih i realizovanih aktivnosti godišnjeg programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač grad Valjevo za period 01.01.2019. godine do 30.09.2019.godine.

Prihvaćen je predlog Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji  i sistematizaciji radnih  mesta u Gradskoj  upravi grada Valjeva, Zajedničkom pravobranilaštvu grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, Službi interne revizije grada Valjeva i Službi budžetske inspekcije grada Valjeva.

Data je saglasnost na Program dodele termina bez naknade za treniranje i obavljanje drugih sportskih aktivnosti.

Razmatrana je izmena Odluke o poveravanju poslova na izgradnji, održavanju i rekonstrukciji objekata Vodovoda u 2020. godini. Predmet Odluke i Ugovora između grada Valjeva i JKP „Vodovod“ Valjevo su radovi na izgradnji i rekonstrukciji objekata Vodovoda koji ne trpe odlaganja, kako zbog vremenskih prilika, tako i zbog stanja u kom se vodovodna mreža u pojedinim delovima grada nalazi. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku grada Valjeva“.

Članovi Gradskog veća na današnoj sednici doneli su rešenje o izmeni rešenja o obrazovanju žalbene komisije.Svečana akademija i koncert grupe Kerber, kao i svi planirani događaji od 16. do 27. marta, povodom Dana grada otkazani su zbog zabrane okupljanja u zatvorenom prostoru sa više od stotinu ljudi, kako bi se sprečilo širenje korona virusa, saopšteno je na današnjoj sednici Gradskog veća, uz napomenu da će se godišnje nagrade dobitnicima nagrade grada Valjeva dodeliti na Svečanoj sednici Skupštine grada, koja će biti održana 20. marta u Velikoj sali Skupštine grada Valjeva u 12 časova.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!