Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Održana 18. sednica Skupštine grada Valjeva

Izmenama i dopunama proširene su granice obuhvata Plana generalne regulacije "Privredna zona"

Odbornici Skupštine grada Valjeva su na 18. zasedanju usvojili izmene i dopune Plana generalne regulacije „Privredna zona“.

Proširene su granice obuhvata Plana, tako da ukupna površina sada iznosi 264,86 hektara.

Ukupna površina obuhvata iznosi 45,6 hektara, budući da je izmene i dopune Plana obuhvataju i KO Valjevo u površini od 10,7 hektara i površinu od 34,9 hektara u KO Popučke,.

Kao cilj izmene i dopune Plana navedena je potreba stvaranja neophodnih planskih uslova za proširenje privredne zone, što treba da doprinese privrednom razvoju grada, kao i stvaranje osnova za sprovođenje neophodnih i propisima utvrđenih aktivnosti za izdavanje lokacijskih uslova, građevinskih dozvola za realizaciju investicionih projekata.

Predviđeno je unapređenje infrastrukturne mreže, prostorno – fizičko oblikovanje, utvrđivanje pravila uređenja i građenja, kao i zaštita životne sredine.

https://i0.wp.com/leparecvaljeva.rs/wp-content/uploads/2021/12/Sednica-Skupstine-grada-Valjeva-4.jpg?w=708

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković je istakao da je ova tačka dnevnog reda veoma važna, kao i da je to jedan od koraka u hodogramu, kako bi se realizovale investicije koje dolaze u naš Grad.

„Pominjali ste ulicu u Privrednoj zoni. Tačno je da radovi traju duže od planiranog, ali isto tako je tačno da moramo reći da postoje objektivni razlozi zbog čega je produžen rok za izgradnju ulice. Izmeštanje dalekovoda, izgradnja kanala za odvodnjavanje, to su sve stvari koje su morale da se urade da bi ulica bila kvalitetno završena. To je samo prvi korak izgradnje ulice u Privrednoj zoni, jer u narednoj godini planiramo da izgradimo još dve nove ulice i da Privrednu zonu kompletno komunalno i infrastrukturno opremimo, a takođe, mislim da treba naglasiti, ovaj bajpas put od 5,2 kilometra, koji mislim da u ovom trenutku nismo ni svesni koliko znači gradu Valjevu, koliko znači novim investitorima koji dolaze, ali i našim domaćim privrednicima i koliki je benefit za njih koji posluju u okviru Privredne zone i koji će poslovati u okviru nje, koja će definitivno biti centar privrednih dešavanja u Valjevu.

Mislim da je jako važno da pomenemo i izgradnju transportnog gasovoda do Privrdne zone, nakon toga gasifikacija, stalno pričamo i o aerozagađenju, sada imate da vidite sliku šta sve ove nove investicije i dve nove fabrike donose gradu Valjevu. Bajpas saobraćajnica je izuzetno bitna, direktna veza Privredne zone sa brzom saobraćajnicom Iverak – Lajkovac. Planirano je da bude završeno do kraja sledeće godine i intezivno se radi na tome. Mesecima se radi na tome da dođemo do ove tačke dnevnog reda i da ovaj plan usvojimo. Moram da kažem da sam izuzetno ponosan na ljude koji mesecima rade na ovome, je ovo je izuzetno važna stvar. Širimo Privrednu zonu, dva nova investitora, ne pamtim da je jedan grad za manje od šest meseci ovako dve velike strane investicije dobio, a koje će biti realizovane u narednom periodu“, zaključio je Gojković.

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!